Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας!

Η μαθητική ομάδα "Ιt’s happening” του Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών συγκεντρώνει χρήματα για τη δημιουργία γεώτρησης στο χωριό Εkoso στην περιοχή Κwahu στην ορεινή Γκάνα. Το χωριό έχει 2000 κατοίκους και σχολείο. Ωστόσο, η μοναδική γεώτρηση που υπήρχε έχει καταστραφεί με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του χωριού να μην έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. 

Πέρα από το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρώσουν, οι μαθητές συνεργάζονται στενά με την εθελόντρια Στέφανη Γρηγορίου από την Κύπρο, η οποία βρίσκεται ήδη στη Γκάνα για να επιβλέψει το έργο και θα συνδέεται ζωντανά με τους μαθητές για να μπορούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να συνδιοργανώσουν δράσεις με το σχολείο της περιοχής. 

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Γρηγορίου για τις φωτογραφίες που μας έστειλε από τη Γκάνα. 

Η ομάδα

Η μαθητική ομάδα “It’s happening” αποτελείται από εννέα μαθητές της 6ης τάξης  και μια σύμβουλο εκπαιδευτικό. Τα μέλη τη ομάδας είναι:

Ζωή Καίσαρη
Ανδρέας Καραγιάννης
Σταύρος Κοταλακίδης
Κωνσταντίνος Κυλικάς
Άρτεμις Κωνσταντίνου
Βασίλης Λαμπρόπουλος
Ξένια Λιάγκα
Νικόλαος Μυρίλλας
Ελένη Ρουσουνέλλου

Και η εκπαιδευτικός τους Μαριάνθη Γιαννακοπούλου

Η αποστολή & το όραμα της ομάδας

Αποστολή της ομάδας είναι η εξεύρεση πόρων που θα εξασφαλίσουν σε χωριά της Αφρικής πρόσβαση σε καθαρό νερό και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Η ομάδα “It’s happening” πήρε το όνομά της από το όνομα του χωριού Ekoso στη Γκάνα, που στην γλώσσα twi  (την κύρια διάλεκτο των κατοίκων εκεί) σημαίνει «Συμβαίνει». Η ομάδα εμπνεύστηκε τη δράση αυτή από την επαφή της με το project “Health and well-being” και θέλησε να κάνει κάτι ουσιαστικό για να αλλάξει την καθημερινότητα 2000 ανθρώπων που κουβαλούν νερό στα σπίτια τους από μακριά και θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, αφού και το λίγο νερό που έχουν συνήθως είναι μολυσμένο.

Το όραμα της ομάδας είναι να υπάρχει κάθε χρόνο μια δράση σε χώρες της Αφρικής ώστε να μπορούμε σαν σχολική κοινότητα να ενισχύουμε την περιβαλλοντική μας συνείδηση και να κάνουμε πράξη τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Στόχος αυτής της χρονιάς είναι ο 6ος κατά σειρά με τίτλο «Καθαρό Νερό και Αποχέτευση» και θα μας βοηθήσει να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα και να αυξήσουμε το ανθρώπινο αποτύπωμα, αυτό της αλληλεγγύης και της συνεισφοράς σε όλους τους πολίτες του κόσμου.

Το χρηματικό ποσό που απαιτείται για την αποπεράτωση του έργου είναι € 4.500-5.000 περίπου και θα αλλάξει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων της περιοχής. Το έργο θα αρχίσει τον Απρίλιο 2023 και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τα μέσα Μαΐου του 2023. 

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, η συνεισφορά των δωρητών μας αναγνωρίζεται σε κατηγορίες ως εξής: 

  • Spring Water Contributors <€24
  • Pond Contributors €25-49
  • Lake Contributors €50-99
  • Stream Contributors €100-249
  • River Contributors >€250

Μέσα από αυτήν την προσπάθεια, οι μαθητές μας συμμετέχουν παράλληλα στο Annual Fund του Σχολείου μας. Το ποσό που θα προκύψει μετά την κάλυψη των αναγκών του έργου θα στηρίξει το Πρόγραμμα Υποτροφιών για την Οικονομική Ενίσχυση συμμαθητών και των οικογενειών τους στις περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη.

Κάθε δωρεά ενδυναμώνει τους μαθητές μας.

Για να κάνετε τη δωρεά σας: 

  • με κάρτα, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Οι πληροφορίες που παρέχετε θα χρησιμοποιηθούν για την έκδοση και αποστολή της απόδειξης δωρεάς καθώς και για την αναγνώριση της στήριξής σας με βάση τη συγκατάθεσή σας (όπου έχει εφαρμογή). Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία χρησιμοποιώντας ελληνικούς χαρακτήρες και πεζοκεφαλαία. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
  • με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό δείτε εδώ.
Σκοπός δωρεάς
Άλλα στοιχεία δωρεάς
Ποσό δωρεάς*
Σημείωση: Το ελάχιστο ποσό δωρεάς των €10 ισχύει για δωρεές με κάρτα ή τραπεζική κατάθεση. Δωρεές μικρότερες του ελάχιστου ποσού μπορούν να κατατίθενται σε συνεννόηση με τη Σχολική Μονάδα, το Προεδρείο της τάξης ή/και το Μαθητικό Συμβούλιο. 

Στοιχεία επικοινωνίας

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας με ελληνικούς χαρακτήρες και πεζοκεφαλαία, ακολουθώντας τις οδηγίες. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας καταχωρίζονται στη βάση δεδομένων του Ε.Ε.Ι. (ή επικαιροποιούν τα ήδη καταχωρισμένα στοιχεία σας) και χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς έκδοσης και αποστολής απόδειξης δωρεάς καθώς και για μελλοντική επικοινωνία για σκοπούς στήριξης του έργου του Σχολείου. Σημειώνουμε ότι από 1/1/2023 η υποβολή δηλώσεων φόρου δωρεών γίνεται ηλεκτρονικά. Τη διαδικασία αυτή θα κάνουμε εμείς (Ε.Ε.Ι.) ως δωρεοδόχοι και θα πρέπει αντίστοιχα οι δωρητές να κάνουν την ηλεκτρονική αποδοχή-επικύρωση. Μετά την υποβολή της δήλωσης θα λαμβάνουν από την ΑΑΔΕ, στο email που οι ίδιοι έχουν δηλώσει στην πλατφόρμα, σχετική ειδοποίηση για την αποδοχή. Για οποιαδήποτε αλλαγή/επικαιροποίηση στο μέλλον μπορείτε να επικοινωνήσετε στο [email protected].


Θα ήθελα κάνω τη δωρεά μου

Άτομο επικοινωνίας εντός επιχείρησης / οργανισμού

Σχέση με το Κολλέγιο*

Κάθε δωρεά αποφοίτου προσμετράται στο σύνολο των δωρεών της τάξης του/της. Οι Class Agents της τάξης δύνανται να ενημερωθούν για τη στήριξη των συμμαθητών τους στο Πρόγραμμα Υποτροφιών και το έργο του Σχολείου εν γένει, προκειμένου να (επανα)σχεδιάσουν τις επαφές που θα πραγματοποιήσουν με την τάξη για τη στήριξη του Σχολείου.

Δήλωση διαβίβασης επαγγελματικών στοιχείων στον ΣΑΚΑ. Δηλώνω ότι επιθυμώ τη διαβίβαση των επαγγελματικών μου στοιχείων (διεύθυνση εργασίας, τηλέφωνο εργασίας, ηλεκτρονική διεύθυνση) στον ΣΑΚΑ και ως αυτά θα τα επικαιροποιήσω τυχόν στο μέλλον.
Δήλωση διαβίβασης επαγγελματικών στοιχείων από τον ΣΑΚΑ στο Κολλέγιο. Δηλώνω ότι επιθυμώ τη διαβίβαση των επαγγελματικών μου στοιχείων (διεύθυνση εργασίας, τηλέφωνο εργασίας, ηλεκτρονική διεύθυνση) από τον ΣΑΚΑ στο Κολλέγιο και ως αυτά θα τα επικαιροποιήσω τυχόν στο μέλλον. (η παρούσα δήλωση συλλέγεται για λογαριασμό του ΣΑΚΑ και θα δοθεί στον ΣΑΚΑ προς ενημέρωση της βάσης του και του τρόπου επικοινωνίας – αλληλεπίδρασης με το Κολλέγιο).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκατάθεση δείτε εδώ.

 

Επιπρόσθετη σχέση με το Κολλέγιο
Σχέση με το Κολλέγιο*

Κάθε δωρεά αποφοίτου προσμετράται στο σύνολο των δωρεών της τάξης του/της. Οι Class Agents της τάξης δύνανται να ενημερωθούν για τη στήριξη των συμμαθητών τους στο Πρόγραμμα Υποτροφιών και το έργο του Σχολείου εν γένει, προκειμένου να (επανα)σχεδιάσουν τις επαφές που θα πραγματοποιήσουν με την τάξη για τη στήριξη του Σχολείου.

Δήλωση διαβίβασης στοιχείων επικοινωνίας στον ΣΑΚΑ. Δηλώνω ότι επιθυμώ τη διαβίβαση των στοιχείων επικοινωνίας μου (τηλέφωνα επικοινωνίας, ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας, διεύθυνση αλληλογραφίας) στον ΣΑΚΑ και ως αυτά θα τα επικαιροποιήσω τυχόν στο μέλλον.
Δήλωση διαβίβασης στοιχείων επικοινωνίας από τον ΣΑΚΑ στο Κολλέγιο. Δηλώνω ότι επιθυμώ όποιο στοιχείο επικοινωνίας (τηλέφωνα επικοινωνίας, ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας, διεύθυνση αλληλογραφίας) έχω δηλώσει ή επικαιροποιήσω στο μέλλον απευθείας στον ΣΑΚΑ, να διαβιβαστεί/διαβιβάζεται στο Κολλέγιο από τον ΣΑΚΑ. (η παρούσα δήλωση συλλέγεται για λογαριασμό του ΣΑΚΑ και θα δοθεί στον ΣΑΚΑ προς ενημέρωση της βάσης του και του τρόπου επικοινωνίας – αλληλεπίδρασης με το Κολλέγιο).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκατάθεση δείτε εδώ.

 

Επιπρόσθετη σχέση με το Κολλέγιο

Συγκατάθεση για ονομαστική αναφορά

Αναγνωρίζουμε τους δωρητές μας κατόπιν συγκατάθεσής τους —με βάση το ετήσιο συνολικό ποσό των δωρεών τους— στην ετήσια Έκθεση Δωρεών (Report on Giving) σε Giving Societies (Honor Roll of Donors). Αναγράφεται η αδιάλειπτη προσφορά δωρητών για 5 και 10 έτη. H Έκθεση Δωρεών διανέμεται σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή. Για την ονομαστική αναφορά σας στην Έκθεση Δωρεών θα λάβετε ειδική επικοινωνία και φόρμα συγκατάθεσης. Μπορείτε να δείτε την ετήσια Έκθεση Δωρεών 2020-2021 εδώ.
Αναγνωρίζουμε παράλληλα τη συνεισφορά των δωρητών μας κατόπιν συγκατάθεσής τους —ανεξαρτήτως ποσού— στον ψηφιακό «τοίχο» των δωρητών του Annual Fund που είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του Κολλεγίου Αθηνών εδώ.

Η ονομαστική αναφορά μπορεί να γίνει στο όνομα του δωρητή ή/και του/της συζύγου ή άλλου αγαπημένου προσώπου ή σε εταιρεία/οργανισμό που εκπροσωπεί. Την ονομαστική αναφορά των αποφοίτων συνοδεύει το έτος αποφοίτησης. Το ποσό της δωρεάς δεν δημοσιοποιείται.

Συγκατάθεση*

Παρακαλούμε συμπληρώστε σε πεζοκεφαλαία. Εάν είστε απόφοιτος/η σημειώστε έτος αποφοίτησης με ένδειξη γ ή Δ, όπου έχει εφαρμογή.

Παρακαλούμε συμπληρώστε με λατινικούς χαρακτήρες σε πεζοκεφαλαία. Εάν είστε απόφοιτος/η σημειώστε έτος αποφοίτησης με ένδειξη γ ή Δ, όπου έχει εφαρμογή.

 

Το Κολλέγιο Αθηνών (Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα) είναι μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός. Οι δωρεές προς το Κολλέγιο εκπίπτονται από τη φορολογία υπό τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τον νόμο. 

Χρειάζεστε βοήθεια; Για οποιοδήποτε άλλο ερώτημα ή τεχνικό πρόβλημα, επικοινωνήστε με το Development Office τηλεφωνικά στο +30 210-6798217, 218 ή με email στο [email protected].