Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023 στο Κολλέγιο Αθηνών

Μαρ 30, 2023

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε και φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Σχολείου μας στο Ψυχικό ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού WRO Hellas (OPEN κατηγορία Γ-ΣΤ δημοτικού) την Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023. Συμμετείχαν περισσότερες από 290 ομάδες με συνολικά 1.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Εκ μέρους του Σχολείου μας, τους παρευρισκόμενους μαθητές, κριτές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλωσόρισε ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητής Κώστας Συνολάκης ’75, ο οποίος παρέλαβε τιμητική πλακέτα από τον WRO Hellas για την επιτυχημένη διοργάνωση και φιλοξενία της εκδήλωσης.


Το Κολλέγιο, που από την ίδρυσή του προωθεί την αριστεία και την καινοτομία σε όλες τους τις εκφάνσεις, συμμετείχε στον Διαγωνισμό με τις ομάδες Ρομποτικής των Δημοτικών Σχολείων. Συγκεκριμένα:

  • Η Ομάδα του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών «Magnetic Transportations AC» βραβεύθηκε με το «Ειδικό Βραβείο Μακέτας» και κατέκτησε την 10η θέση στην τελική κατάταξη. Για περισσότερα δείτε εδώ
  • Η Ομάδα του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού «Tech City» είχε μια εξαιρετική παρουσία και προκρίθηκε στον τελικό γύρο του Διαγωνισμού στην κατηγορία «Έξυπνες πόλεις – Smart Cities» (Ανοικτή κατηγορία). Για περισσότερα δείτε εδώ


Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για τον Διαγωνισμό, οι μαθητές αναπτύσσουν δεξιότητες του 21ου αιώνα και ασχολούνται με πολύπλοκες δομές σε επίπεδο σχεδιασμού αλλά κυρίως υλοποίησης μέσα από συνεργατικές διαδικασίες.

Η ανακαλυπτική μέθοδος που απαιτείται από τέτοιου είδους διεπιστημονικές δραστηριότητες, βοηθά κυρίως στη διαθεματική προσέγγιση των εργασιών, με στόχο αφ’ ενός την κινητοποίηση της δημιουργικότητας των παιδιών και την κατανόηση σύγχρονων προβλημάτων, αφ’ ετέρου την καλλιέργεια δεξιοτήτων έρευνας, επίλυσης προβλημάτων, λογικής και κριτικής σκέψης, ψυχοκινητικών δεξιοτήτων, χωρικής αντίληψης καθώς και την αυτονομία των μαθητών μέσα από συνθήκες δοκιμής και λάθους.

Για την πολύτιμη συμβολή του στη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα, η WRO Hellas βράβευσε τον κ. Βασίλη Οικονόμου, Διευθυντή Πληροφορικής και Ψηφιακής Εκπαίδευσης του Κολλεγίου Αθηνών.

Επιστροφή