Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Φεβ 21, 2023

Η Κολλεγιακή κοινότητα ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Σχολείου και συγκέντρωσε περίπου πέντε τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Την Τρίτη και την Τετάρτη 14 -15 Φεβρουαρίου 2023, πέντε μεγάλα φορτηγά μετέφεραν τα είδη ανθρωπιστικής βοήθειας στους Δήμους των περιοχών όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Σχολείου. Τα είδη παραδόθηκαν στον Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού κ. Δημήτρη Γαλάνη και στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής της Παλλήνης Δρ Γιώργο Μερτζάνο αντίστοιχα. Εν συνεχεία μεταφέρθηκαν σε χώρο συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και αντίστοιχα στον Δήμο Παλλήνης, από όπου και θα αποσταλούν στις σεισμόπληκτες περιοχές. Στη διαλογή και την παράδοση συμμετείχαν ενεργά εκπρόσωποι των Μαθητικών Κοινοτήτων των Δημοτικών και τα Δεκαπενταμελή Συμβούλια των Γυμνασίων και των Λυκείων του Σχολείου.  

Η μεγάλη αυτή κινητοποίηση και συμμετοχή της Κολλεγιακής οικογένειας αποδεικνύει έμπρακτα τα βαθιά συναισθήματα αλληλεγγύης, ενσυναίσθησης και ανθρωπιάς που διακατέχουν τους μαθητές, τους γονείς, τους αποφοίτους και τους εργαζόμενους του Κολλεγίου. Ουσιαστική ήταν η συνεισφορά γονέα του Σχολείου, ο οποίος προσέφερε δωρεάν τις υπηρεσίες της εταιρείας του για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στους χώρους συγκέντρωσης που είχαν υποδειχθεί. 

Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη φροντίδα του Διευθυντή/President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητή Κώστα Συνολάκη '75 και τον συντονισμό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας.

Επιστροφή