Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΙ

Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΙ

Ιαν 26, 2023

Σχετικά με το ιδιαίτερα σοβαρό και πρωτοφανές συμβάν, που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στο Ψυχικό (19/1/2023), το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ανακοινώνει τα εξής:

  • Υπέβαλε άμεσα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για κάθε ποινικώς κολάσιμη πράξη που τυχόν διαπιστωθεί και με προχθεσινή επιστολή του προς την Αστυνομία, επανέλαβε ότι επιθυμεί την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου.
  • Η Διεύθυνση του Σχολείου ήδη προχωρά στις προβλεπόμενες κατά το νόμο διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου των μαθητών που εμπλέκονται στο περιστατικό. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί συντομότατα.
  • Αποδέχθηκε εισήγηση της Διεύθυνσης για την επανεξέταση του Κανονισμού Φοίτησης και Σχολικής Ζωής στα θέματα διαγωγής εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος.
  • Ανέθεσε στη Διεύθυνση του Σχολείου, μετά από πρότασή της, να προχωρήσει στην αξιολόγηση των υφιστάμενων μέτρων ασφάλειας και πρόσβασης στα δύο campuses, με σκοπό την εφαρμογή βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων αναβάθμισής τους. Προς τούτο, παρέχει στη Διεύθυνση και τη δυνατότητα συνδρομής εξωτερικών ειδικών.
  • Τονίζει, προς πάσα κατεύθυνση, ότι το Κολλέγιο δεν ανέχεται παραβατικές συμπεριφορές εξερχόμενες των ορίων ανοχής που είναι εύλογα για εφήβους, και ιδίως ότι πράττει και θα πράξει καθετί αναγκαίο για την ασφάλεια των μαθητριών και μαθητών του.
  • Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλεί θερμώς τους γονείς και κηδεμόνες να υπενθυμίσουν στα παιδιά τους, όπως ακριβώς θα πράξουν και οι δάσκαλοι και καθηγητές, τις Αρχές και Αξίες του Κολλεγίου, πρωταρχική θέση στις οποίες έχουν η υποχρέωση αληθείας και η αλληλεγγύη προς συμμαθητές, οι οποίες επιβάλλουν σε όλους να αναφέρουν όλη την αλήθεια σχετικά με περιστατικά που μπορεί να θέτουν μαθήτριες ή μαθητές μας σε κίνδυνο. 

                                                                              Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Ι.

                       Αννίκα N. Παπαντωνίου, Πρόεδρος                             Δαμιανός Β. Αμπακούμκιν, Γενικός Γραμματέας

Επιστροφή