Τελετή Φύτευσης «Δένδρου Ζωής» προς τιμήν της οικογενείας Αγγελικούση

Ιαν 24, 2023

Την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε Τελετή Φύτευσης Δένδρου Ζωής εις μνήμην του Ιωάννη Αγγελικούση και προς τιμήν της οικογενείας του στον προαύλιο χώρο του Αγγελικούσειου Κλειστού Γυμναστηρίου και Χανδρείου Αθλητικού Κέντρου. Παρευρέθησαν μέλη της οικογενείας Αγγελικούση, μέλη της Διοίκησης και της Διεύθυνσης του Σχολείου, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος κ. Αννίκα Παπαντωνίου και ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητής Κώστας Συνολάκης '75, οι οποίοι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς την οικογένεια Αγγελικούση για την πολυετή στήριξη και προσφορά της στο Κολλέγιο. Εκ μέρους της οικογενείας μίλησε ο κ. Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος διάβασε μήνυμα για την ημέρα που απέστειλε η Μαρία Αγγελικούση, κόρη του Ι. Αγγελικούση.


Τον λόγο έλαβαν στη συνέχεια και οι μαθήτριες Σοφία Δημοπούλου, Γ’ Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών - εκπρόσωπος του Περιβαλλοντικού Ομίλου και Ελένη Ροδοπούλου, ΙΒ2 - Πρόεδρος του «A» Association, οι οποίες μοιράσθηκαν τις σκέψεις τους για τη συμβολική αυτή τελετή.

Ακολούθησε η φύτευση δένδρου και τα αποκαλυπτήρια μπρούτζινης τιμητικής πλακέτας δίπλα από το δένδρο, καθώς και απονομή αναμνηστικού δώρου στα μέλη της οικογενείας Αγγελικούση από την κ. Παπαντωνίου και τον κ. Συνολάκη.

Η Τελετή Φύτευσης Δένδρου Ζωής διοργανώθηκε από το Development Office και αναβίωσε την Ημέρα του Δένδρου που είχε καθιερωθεί στο Κολλέγιο την 19η Δεκεμβρίου 1929. Η συμβολική αυτή τελετή σηματοδότησε την έναρξη μιας προσπάθειας ανάπλασης του οικοσυστήματος του campus Ψυχικού, που έχει σήμερα 5.000 δένδρα. 

Την εκδήλωση συντόνισε η Executive Director του Development Office κ. Μαίρη-Ειρήνη Τριανταφύλλου. 

Επιστροφή