Ομιλία της Ιόλης Χριστοπούλου ’98 σε μαθητές Λυκείου

Ιαν 23, 2023

Τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023, η απόφοιτος και συνιδρύτρια της δεξαμενής σκέψης The Green Tank Ιόλη Χριστοπούλου ’98 μίλησε σε μαθητές της Γ’ Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού και του πρώτου έτους του International Baccalaureate Diploma Programme, στο πλαίσιο της σειράς συναντήσεων «Μαθητές και Απόφοιτοι συζητούν», που διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας.

Η ομιλήτρια μίλησε στα παιδιά για την πορεία της και απάντησε σε όλες τους τις ερωτήσεις σχετικά με τις περιβαλλοντικές πολιτικές που εφαρμόζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, καθώς και όσα μπορεί να κάνει ο καθένας από την πλευρά του για την προστασία του περιβάλλοντος.

Λίγα λόγια για την Ιόλη Χριστοπούλου

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1998. Σπούδασε διεθνείς σχέσεις με έμφαση στο διεθνές περιβαλλοντικό δίκαιο στο Mount Holyoke College των Ηνωμένων Πολιτειών, αποφοιτώντας με διάκριση Summa Cum Laude. Συνέχισε τις σπουδές της στο Fletcher School του Πανεπιστημίου Tufts όπου επικεντρώθηκε σε θέματα διεθνούς δικαίου, διεθνών οργανισμών και διεθνούς περιβαλλοντικής πολιτικής και διακυβέρνησης. Στην ίδια σχολή ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή, αναφορικά με τη συμβολή των διαρθρωτικών ταμείων στην αειφόρο ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 2018 ίδρυσε τη δεξαμενή σκέψης The Green Tank για το περιβάλλον, στην οποία είναι Διευθύντρια Πολιτικής.

Είναι μία εκ των δύο εκπροσώπων των περιβαλλοντικών οργανώσεων στην Επιτροπή Φύση 2000, που έχει συγκροτήσει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην οποία έχει οριστεί αντιπρόεδρος.

Από το 2008 διδάσκει ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική στο College Year in Athens (ΔΙΚΕΜΕΣ). Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της οργάνωσης ΜEDASSET– The Mediterranean Association to Save the Sea Turtle και είναι συντονίστρια των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Μount Holyoke College στην Ελλάδα.

Επιστροφή