Αναγόρευση του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών σε «Σχολείο-Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Δεκ 19, 2022

Το Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών κατά το σχολικό έτος 2021-2022 συμμετείχε για πρώτη χρονιά στο πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Εμπνευστής και καθοδηγητής ήταν ο κ. Χρίστος Ι. Κωνσταντόπουλος, Συνδιευθυντής Κολλεγίου Αθηνών και Διευθυντής Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών. Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιήθηκαν μια σειρά από πολλές και ποικίλες δράσεις. Ο σχεδιασμός και η πραγματοποίησή τους έγινε υπό την εποπτεία των Καθηγητών Συμβούλων κ.κ. Γ. Χ. Καραμπάτη, Ν. Παλάντζα και Χ. Συμεωνίδη, οι οποίοι συμβούλευσαν και κατηύθυναν τους μαθητές και τις μαθήτριες, παρέχοντάς τους μεγάλο εύρος αυτονομίας και δημιουργικότητας.

Κορωνίδα των εκδηλώσεων του Σχολείου για το πρόγραμμα αποτέλεσε ο εορτασμός της «Ημέρας της Ευρώπης» στις 9 Μαΐου 2022. Επίσημη προσκεκλημένη του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών ήταν η κ. Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, Καθηγήτρια Πολιτικής Ιστορίας και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Τύμπιγκεν, η οποία μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες του Λυκείου με λόγο γλαφυρό και εμπεριστατωμένο για τη σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις αξίες στις οποίες είναι θεμελιωμένη, τους στόχους που υπηρετεί και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε ειδική τελετή αναγορεύθηκε το Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών σε Σχολείο-Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών που διακρίθηκαν για τις περυσινές δράσεις τους και τους απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα του πρέσβεως ήταν οι ακόλουθοι:

-Δάψη Αγγελική, Κουκάς Αχιλλέας, Σαπουντζάκη Αγγελική από τη Β΄ Λυκείου·

-Αναγνωστοπούλου Ντόρις Ανδριάνα, Ευσταθίου Θεόδωρος, Ρόκκα Μαρία Καρολίνα, Σταθοπούλου Άννα, Τσομώκος Άρης Παναγιώτης από τη Γ΄ Λυκείου·

-Γιαννουλάτου Αναστασία, Κεφαλογιάννη Μαρία, Κουσιουνέλου Ελένη, Κυλικά Νίκη, Παππά Ιωάννα Ευτυχία, οι οποίες αποφοίτησαν το 2022.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους από τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών!

Επιστροφή