Βραβεύσεις στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Τεχνητής Νοημοσύνης WAICY 2022

Δεκ 7, 2022

Το Σάββατο, 3 και την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022 διεξήχθη διαδικτυακά ο 5ος Διαγωνισμός World Artificial Intelligence Competition for Youth (WAICY 2022), στον οποίο ομάδες από 100 και πλέον χώρες παρουσίασαν 750 projects Τεχνητής Νοημοσύνης. Το Σχολείο μας συμμετείχε με τρία (3) ομαδικά projects στην κατηγορία High School. 

Στον Διαγωνισμό διακρίθηκαν οι ακόλουθες δυο ομάδες:

Οι μαθητές Στέλιος Αντωνιάδης, Γεώργιος Χαΐνης και Νικόλαος Χαλαζωνίτης της Α΄ Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών με το project "Deus Ex Machina" κατέκτησαν το Bραβείο"AI Excellence". Το project σχετίζεται με την ασφαλή μεταφορά βοήθειας σε εγκλωβισμένους σε περιπτώσεις πολέμων ή φυσικών καταστροφών. Πιο συγκεκριμένα, αφορά στην αναγνώριση του εδάφους από drones με την βοήθεια ενός μοντέλου Υπολογιστικής Όρασης, την εύρεση της βέλτιστης διαδρομής, με την αξιοποίηση του A* αλγορίθμου και την καθοδήγηση ενός ρομπότ από ένα σημείο εκκίνησης σε έναν προορισμό. 

Οι μαθητές Ευστράτιος Ράλλης και Βύρωνας Τρικκαλίδης της Α΄ Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών με το project "Jam Clogger" κατέκτησαν το Bραβείο"Impact Excellence". To project αφορά στην βέλτιστη ρύθμιση των φαναριών για την διαχείριση της κυκλοφορίας με την αξιοποίηση της Ενισχυτικής Μάθησης (Reinforcement Learning). Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές αξιοποίησαν τον αλγόριθμο Q-learning χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό ποινών και ανταμοιβών για να εκπαιδεύσουν ένα μοντέλο Μηχανικής Μάθησης, ώστε να παίρνει τις βέλτιστες αποφάσεις με στόχο τη μεγιστοποίηση της ροής των αυτοκινήτων και την ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής των αυτοκινήτων στα φανάρια.  

Ο προπονητής των ομάδων, καθηγητής Πληροφορικής του Κολλεγίου Αθηνών κ. Ανδρέας Καράμπελας, βραβεύθηκε με το Outstanding Coach Award.

Οι ομάδες υποστηρίχθηκαν στο σκέλος των παρουσιάσεων από την καθηγήτρια Αγγλικών του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών, κ. Heather Quirk.

Τέλος, οι μαθήτριες της ομάδας που είχε κατακτήσει το Gold Award το 2021, κλήθηκαν από τους διοργανωτές να συμμετέχουν στην κρίση ομάδων στην κατηγορία  Elementary School. Για τη συνεισφορά τους στη φετινή διοργάνωση η μαθήτρια Χρυσούλα Βαμβακά της Γ' Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών βραβεύθηκε με το Outstanding Volunteer Award και η Αμαλία Τουτζιαρίδη του IB2 Κολλεγίου Ψυχικού με το Outstanding Judge Award.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού

 https://www.waicy.org/waicy-2022-welcome/

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους από τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών!

Επιστροφή