Επίσκεψη του Δρ Ιωάννη Μιαούλη '80 στο Κολλέγιο

Σεπ 29, 2022

Την Τρίτη, 27 και την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022, ο απόφοιτος Δρ Ιωάννης Ν. Μιαούλης '80, President του Roger Williams University, επισκέφθηκε το Κολλέγιο, περιηγήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Σχολείου, μίλησε με μαθητές και καθηγητές και συζήτησε για μελλοντικές συνεργασίες. 

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του, ο Δρ Μιαούλης πραγματοποίησε ομιλία στο Θέατρο Χωρέμη με τίτλο “Teaching and Learning Science: We’ve got it all wrong!”. Ήταν η πρώτη ομιλία του κύκλου ανοικτών διαλέξεων που διοργανώνει το Κολλέγιο για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, την οποία παρακολούθησε πλήθος αποφοίτων, γονέων, εκπαιδευτικών και μελών της Διεύθυνσης και της Διοίκησης του Σχολείου. 


Ο Δρ Μιαούλης μίλησε στους μαθητές της γ’ Γυμνασίου, μοιράσθηκε μαζί τους στιγμές από τα μαθητικά του χρόνια στο Κολλέγιο αλλά και από τη μετέπειτα πορεία του, τις σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες και την επαγγελματική του σταδιοδρομία.


Ο Δρ Μιαούλης και η Vice-President of Admissions του Roger Williams University κ. Amy Tibeiro μίλησαν με μαθητές Β’ , Γ’ Λυκείου και International Baccalaureate Diploma Programme, οι οποίοι ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τη συνάντηση συντόνισε το University Applications Counseling Office. 


Ο Δρ Μιαούλης μίλησε σε εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου «Ι.Μ. Καρράς» και των Δημοτικών για τη μεθοδολογία STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Σημειώνεται ότι το Νηπιαγωγείο μας, στο οποίο ήδη υλοποιείται το πρόγραμμα, έχει συνεργασία με το Boston Museum of Science, όπου διετέλεσε επί πολλά χρόνια President ο Δρ Μιαούλης. 




Την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε δεξίωση προς τιμήν του Δρ Ιωάννη Μιαούλη στην οικία του Διευθυντή/President Καθηγητή Κώστα Συνολάκη '75, με προσκεκλημένους αποφοίτους της Τάξης του 1980 και του Tufts University.

  
Δείτε εδώ την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Σχολείο μας ο Δρ Ιωάννης Μιαούλης '80. 

Λίγα λόγια για τον Δρ Ιωάννη Ν. Μιαούλη

Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών, όπου επί αρκετά χρόνια ήταν οικότροφος, και αποφοίτησε το 1980. Είναι κάτοχος τριών πτυχίων από το Tufts University (Πτυχίο σε Μηχανολογία, Μεταπτυχιακό σε Οικονομικά και Διδακτορικό σε Μηχανολογία) και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Μηχανολόγου Μηχανικού από το Massachusetts Institute of Technology (MIT). Είναι πρωτοπόρος στο STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) και έχει σχεδιάσει εκπαιδευτικά προγράμματα εισαγωγής στην Τεχνολογία και τη Μηχανική, τα οποία υλοποιούνται από χιλιάδες σχολεία και ιδρύματα ανά τον κόσμο.

Από το 2003 έως το 2019 διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθυντής του Μουσείου Επιστημών της Βοστώνης. Ανέλαβε τα ηνία του Μουσείου μετά από πολυετή διακεκριμένη πορεία στο Tufts University, όπου ήταν Καθηγητής Μηχανολογίας και διετέλεσε Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών και Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνών και Επιστημών για τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών. Το 2019 ανέλαβε President του Roger Williams University.

Στην επιφανή καριέρα του, έχει λάβει δεκάδες βραβεία και έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 ερευνητικά άρθρα. 
Επιστροφή