IB The Arts 2022: Κινηματογράφος, Μουσική και Εικαστικές Τέχνες

Ιουν 6, 2022

Κατά την διάρκεια της διετούς φοίτησης στο μάθημα του Kινηματογράφου, της Mουσικής και των Eικαστικών Tεχνών του προγράμματος IΒ Diploma Programme, οι μαθητές μας εντρυφούν στην κινηματογραφική, μουσική και εικαστική έρευνα, την κριτική σκέψη, και τον πειραματισμό χρησιμοποιώντας μια πληθώρα  διαφορετικών προσεγγίσεων και τεχνικών, βίντεο επεξεργασίας και μουσικής σύνθεσης. Οι μαθητές ωθούν τους εαυτούς τους να ξεπεράσουν τα προσωπικά τους όρια, προσεγγίζοντας ιδέες και έννοιες, οι οποίες οδηγούν στη δημιουργία κινηματογραφικών, μουσικών και εικαστικών έργων που αντικατοπτρίζουν την προσωπική τους μάτια πάνω στον σύγχρονο κόσμο. 

Στο τέλος του δεύτερου έτους, οι μαθητές επιμελούνται την έκθεσή τους. Η έκθεση αυτή λαμβάνει χώρα είτε στις εγκαταστάσεις του Σχολείου είτε σε εξωτερικούς εικαστικούς χώρους και μουσεία. Eφέτος, λόγω των συνθηκών, δημιουργήσαμε μία εικονική εικαστική έκθεση με το σύνολο των έργων των μαθητών των μαθημάτων Κινηματογράφου, Μουσικής και Εικαστικών Τεχνών.

Κατά την περιήγησή σας στην εικονική αυτή έκθεση, θα βρείτε βίντεο με τις ταινίες των μαθητών του Κινηματογράφου, ηχογραφήσεις και συνθέσεις της μαθήτριας της Μουσικής και 19 χώρους, όπου παρουσιάζουν τα έργα τους οι μαθητές των Εικαστικών Τεχνών μεμονωμένα.

Περισσότερα:

https://www.athenscollege.edu.gr/academics/highschool/international-baccalaureate/ib-the-arts-2022-visual-arts-exhibition

 

Επιστροφή