Διάκριση μαθήτριας του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών στον 5ο Μαθητικό Διαγωνισμό στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα

Διάκριση μαθήτριας του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών στον 5ο Μαθητικό Διαγωνισμό στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα

Μαϊ 19, 2022

Το Σάββατο, 9 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε ο 5ος Μαθητικός Διαγωνισμός στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, ο οποίος οργανώθηκε από το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης των Γενικών Λυκείων, δημόσιων και ιδιωτικών, της Περιφέρειας Αττικής.

 

Σκοπός του Διαγωνισμού ήταν η ενίσχυση της μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας από τους μαθητές και τις μαθήτριες και η γνωριμία τους με περισσότερα έργα του αρχαιοελληνικού λόγου, ώστε να αντιληφθούν τη διαχρονικότητα νοημάτων και αξιών και να συνειδητοποιήσουν ότι η νέα ελληνική έχει τις ρίζες της στην αρχαία και αποτελεί εξέλιξη και συνέχειά της. Επιπλέον, επιδιώχθηκε να κατανοήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες ότι η πνευματική δημιουργία των αρχαίων Ελλήνων συνδέεται άρρηκτα με το νεοελληνικό πολιτισμό και ότι συνέβαλε στη θεμελίωση του ευρωπαϊκού και γενικότερα του δυτικού πολιτισμού.

 

Η μαθήτρια του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών Φωτεινή-Καλλιόπη Πάντου έλαβε Τιμητική Διάκριση για τη συμμετοχή της στον Διαγωνισμό, σε εκδήλωση Βράβευσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 στο Faculty Lounge, στις εγκαταστάσεις του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, στην Αγία Παρασκευή.

 

Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας για την διάκρισή της στον Διαγωνισμό!

Επιστροφή