Ημερίδα All for Blue

Μαϊ 13, 2022

Την Πέμπτη, 5 Μαΐου 2022, μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού ενημερώθηκαν για τις δράσεις, τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις της περιβαλλοντικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης All for Blue. Η ιδρύτρια κ. Κατερίνα Τοπούζογλου και η συντονίστρια των εκπαιδευτικών σεμιναρίων και δράσεων της οργάνωσης κ. Αλεξάνδρα Βουγιούκα μίλησαν διαδικτυακά στα παιδιά για όλα όσα γίνονται με στόχο να διατηρηθεί καθαρό το θαλάσσιο περιβάλλον.

Η All for Blue είναι μια οργάνωση με διεθνείς δράσεις, αμιγώς εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που σκοπό της έχει την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, την ενημέρωση για τα πλαστικά μιας χρήσης και τους τρόπους αποφυγής τους. Η ημερίδα αυτή διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας του Κολλεγίου για την ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Σημειώνεται πως ο συντονισμός της παρουσίασης έγινε για πρώτη φορά από μαθητές Λυκείου. Ο Ιάσων Χατζής (ΚΑ) και η Χαρά Μωραϊτάκη (ΚΨ) ανταπεξήλθαν ουσιαστικά στον απαιτητικό ρόλο του συντονισμού, δίνοντας τον λόγο σε συμμαθητές τους από όλες τις Μαθητικές Κοινότητες και τις σχολικές τάξεις για ερωτήσεις. 

Επιστροφή