Διάκριση μαθητή και μαθήτριας του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών στην 9η Μαθητική Συνάντηση Δημοσίου Λόγου στα Γαλλικά «Conseil des Jeunes Citoyens 2022»

Διάκριση μαθητή και μαθήτριας του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών στην 9η Μαθητική Συνάντηση Δημοσίου Λόγου στα Γαλλικά «Conseil des Jeunes Citoyens 2022»

Μαρ 15, 2022

 

Το Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022, από τις 9:00 έως τις 17:00, τέσσερις μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών συμμετείχαν στην 9η Μαθητική Συνάντηση Δημοσίου Λόγου στα Γαλλικά, «Conseil des Jeunes Citoyens», που διοργανώθηκε από το Κολλέγιο Δελασάλ, στη Θεσσαλονίκη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που έλαβαν μέρος στο αγώνισμα της Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας (Διττός και Προτρεπτικός Λόγος-επίπεδο Β2), ήταν :

1.    Ανδρέας Κολοβός

2.    Χρυσούλα Λάλου

3.    Σμαράγδα-Άννα Οικονομίδη

4.    Άρης-Παναγιώτης Τσωμόκος

 

Η μαθήτρια Σμαράγδα-Άννα Οικονομίδη κατέλαβε την 1η θέση στους τελικούς αγώνες Προτρεπτικού Λόγου, στην κατηγορία Culture-Πολιτισμός, με τον λόγο της «Σε έναν κόσμο γεμάτο διαμάχες, οι διαπολιτισμικές ανταλλαγές θα μπορούσαν να συμβάλλουν αποφασιστικά στην εδραίωση της ειρήνης;» (θέση ΥΠΕΡ) και της απονεμήθηκε το βραβείο «Jeune Citoyen».

 

Ο μαθητής Άρης-Παναγιώτης Τσομώκος κατέλαβε τη 2η θέση στους τελικούς αγώνες Προτρεπτικού Λόγου, στην κατηγορία Solidarité-Αλληλεγγύη, με θέμα «Η πανδημία μας έκανε πιο αλληλέγγυους ή πιο απομονωμένους;» (θέση ΚΑΤΑ) και του απονεμήθηκε το βραβείο «Jeune Orateur».

 

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν στη Θεσσαλονίκη η κ. Μαρία Χρηστίδου, Συντονίστρια Γαλλικού Τμήματος Γυμνασίων-Λυκείων και IBDP, ως αρχηγός της αποστολής και η κ. Άννα-Λουΐζα Βαλληνδρά, καθηγήτρια Γαλλικών, η οποία είχε και την ευθύνη της προετοιμασίας των μαθητών και μαθητριών.

 

Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή και τη μαθήτριά μας για τις διακρίσεις τους στον Διαγωνισμό!

Επιστροφή