Τιμητικό Δίπλωμα "Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου" για το Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών

Ιαν 20, 2022

Η Ομάδα του "Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου" επιβράβευσε την προσπάθεια των μαθητριών και μαθητών της 5ης και 6ης τάξης  του Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών απονέμοντάς τους το τιμητικό δίπλωμα για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου- Be Internet Awesome». Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να διδαχθούν τις βασικές αρχές της ψηφιακής ιθαγένειας και ασφάλειας, ώστε να μπορούν να εξερευνούν τον διαδικτυακό κόσμο με σιγουριά.

Μέσα από το εξειδικευμένο και στοχευμένο  υλικό του προγράμματος και υπό την καθοδήγηση των δασκάλων Πληροφορικής, κ. Βιβής Λέλη και κ. Νικόλα Μακρή, οι μαθήτριες και μαθητές της 5ης και 6ης τάξης μελέτησαν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αξιοποιούν πλήρως το διαδίκτυο και να είναι κατάλληλα προετοιμασμένες/οι ώστε να παίρνουν έξυπνες αποφάσεις. Στη συγχαρητήρια επιστολή επισημαίνονται τα παρακάτω.

"Η γνώση έγινε κατανοητή και απορροφήθηκε  από τα  παιδιά που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου."

"Μας γεμίζει χαρά ότι μέσα από τη  συνεργασία μας  δημιουργήθηκαν οι νέοι  « Ήρωες του διαδικτύου»  οι οποίοι μπορούν να αναγνωρίσουν τους κινδύνους του διαδίκτυου και χωρίς φόβο, να οχυρωθούν απέναντι  τους και να τους ξεπεράσουν."

Το τιμητικό δίπλωμα «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου» παρέλαβε με χαρά το τμήμα Πληροφορικής του Σχολείου.

Το πρόγραμμα «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου» τελή υπό την αιγίδα της Google και είναι ευθυγραμμισμένο τόσο με τα πρότυπα της ISTE (Διεθνής Εταιρία για την Τεχνολογία στην Εκπαίδευση) όσο και με τα πρότυπα της AASL (Αμερικανική Ένωση Σχολικών Βιβλιοθηκονόμων).
Επιστροφή