Φιλμάκια του Θεατρικού Ομίλου Κολλεγίου Αθηνών για την περίοδο της πανδημίας (2020-2021)

Μαρ 30, 2022

Εν μέσω του εγκλεισμού κατά το σχολικό έτος 2020-2021, οι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που συμμετέχουν στον Θεατρικό Όμιλο του Κολλεγίου Αθηνών βρήκαν άλλους τρόπους να εκφρασθούν δημιουργώντας μια σειρά από παρουσιάσεις φιλμ με τίτλο «Ένα χρυσόψαρο στη γυάλα».

Τα παιδιά δημιούργησαν φιλμάκια βασισμένα σε 15 θεματικές (όπως Ρουτίνα, Συναισθήματα με μάσκα και χωρίς, Μπαίνω στη θέση του άλλου κ.ά.), με τις δικές τους σκέψεις και εικόνες από την περίοδο της πανδημίας. Μέσω αυτών βρήκαν διέξοδο για να επικοινωνήσουν, να εκφρασθούν και να γνωρίσουν και άλλες πτυχές του θεάτρου και του κινηματογράφου, ενώ έγιναν ηθοποιοί, σκηνοθέτες, ενδυματολόγοι και ταυτόχρονα μπήκαν στη διαδικασία να επιμεληθούν το μοντάζ και τη μουσική.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις-συζητήσεις των μαθητών γύρω από διάφορα επίκαιρα θέματα, όπως το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή, η πανδημία, τα social media και η ψηφιακή εικόνα, το κίνημα me too.

Οι συναντήσεις αυτές αποτελούν και ένα ημερολόγιο καταγραφής της ιστορικής χρονιάς (2020 - 2021) που επηρέασε σε μικρό ή μεγάλο βαθμό τις ζωές των μαθητών.

Σε ορισμένες συζητήσεις συμμετείχαν και απόφοιτοι του Κολλεγίου που υπήρξαν μέλη του Θεατρικού Ομίλου και τώρα είναι φοιτητές ή δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον χώρο του θεάτρου και όχι μόνο.

Τα φιλμάκια συγκεντρώθηκαν, σταχυολογήθηκαν και θα αναρτώνται σταδιακά στην σελίδα. (Επιλέξτε τον ακόλουθο σύνδεσμοΘεατρικός Όμιλος Κολλεγίου Αθηνών)

Ολόκληρο το υλικό παραδόθηκε στη Βιβλιοθήκη του Κολλεγίου Αθηνών και στο Αρχείο του ΕΕΙ για καταγραφή, αρχειοθέτηση και διατήρηση.

Τη σύλληψη και σκηνοθετική επιμέλεια είχε η υπεύθυνη του Θεατρικού Ομίλου Κολλεγίου Αθηνών, Αγγελική Γκιργκινούδη.  

Αναρτήθηκε ο 11ος, 12ος και 13ος κύκλος με θεματικές ενότητες τα ΟΝΕΙΡΑ, την ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ και το ΠΑΣΧΑ

 

Επιστροφή