Ομιλία της νευροψυχολόγου Ελισσάβετ Κάλμπαρη προς τους εργαζομένους του Κολλεγίου Αθηνών

Απρ 12, 2021

Την Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021 μίλησε διαδικτυακά στο εκπαιδευτικό και το διοικητικό προσωπικό του Κολλεγίου η νευροψυχολόγος Ελισσάβετ Κάλμπαρη με θέμα: «Ανθεκτικότητα: Ένα Βασικό Εφόδιο για την Επιστροφή στη Σχολική Κανονικότητα».

Η κ. Κάλμπαρη έθεσε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους του Κολλεγίου εν όψει της επιστροφής τους στο Σχολείο και απάντησε σε ερωτήσεις τους.  

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ψυχοπαιδαγωγικό Τμήμα του Κολλεγίου Αθηνών.

Προλόγισε ο Διευθυντής/President Καθηγητής κ. Κώστας Συνολάκης ’75.


Λίγα Λόγια για την Ελισσάβετ Κάλμπαρη

Είναι νευροψυχολόγος, εκπαιδεύτρια προσωπικών δεξιοτήτων σε επαγγελματίες, αρθρογράφος σε θέματα που άπτονται της επιστήμης των νευροεπιστημών, της ψυχολογίας και της αλλαγής συμπεριφοράς. Η ίδια εκπαιδεύει στελέχη επιχειρήσεων σε τεχνικές βασισμένες στις νευροεπιστήμες, με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης, τη βελτίωση της υγείας, της συγκέντρωσης, της ανθεκτικότητας σε δύσκολες συνθήκες αλλά και του αυτο-ελέγχου. Έχει βραβευθεί για τη δημιουργία και την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων που παρέχει η εταιρεία της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, τα οποία βασίζονται στην πρακτική εφαρμογή των νευροεπιστημών, της ψυχολογίας αλλά και της ηγετικής συμπεριφοράς.

Τα τελευταία 24 χρόνια, την έχουν εμπιστευθεί και συνεργάζονται μαζί της στελέχη πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τραπεζικοί και εκπαιδευτικοί οργανισμοί, ναυτιλιακές και φαρμακευτικές εταιρείες. Κατά τις συνεργασίες αυτές, μέλη πληρωμάτων, επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικοί, στελέχη και managers εκπαιδεύονται σε θέματα επικοινωνίας, συγκέντρωσης και βέλτιστης απόδοσης σε δύσκολες και στρεσογόνες συνθήκες.

Έχει ιδρύσει την εταιρεία Self Balance, που παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης, αξιολόγησης, αλλαγής συμπεριφοράς και βελτίωσης προσωπικών δεξιοτήτων, προσαρμοσμένες στις ανάγκες στελεχών, ηγετών και managers στον χώρο των επιχειρήσεων. 

Επιστροφή