Δράση μαθητών Λυκείου με τον Οργανισμό Safe Water Sports

Απρ 5, 2021

Τη Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021, οι μαθητές της Β’ Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού και του πρώτου έτους του International Baccalaureate Diploma Programme παρακολούθησαν διαδικτυακά μια αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος Safe Water Sports, που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για την ασφάλεια στη θάλασσα.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Safe Water Sports Παναγιώτης Πασχαλάκης έκανε μια σύντομη εισαγωγή για το πρόγραμμα και ακολούθησε παρουσίαση της δράσης που θα υλοποιηθεί εφέτος με τη δημιουργία μιας διαδραστικής ταινίας μικρού μήκους με 14 ιστορίες για την ασφάλεια στη θάλασσα. Οι μαθητές θα αναλάβουν ρόλο σεναριογράφου και είναι εκείνοι οι οποίοι θα καθορίζουν την εξέλιξη της κάθε ιστορίας, επιλέγοντας μεταξύ δύο διαφορετικών εκδοχών, ενώ θα μπορούν ακόμη και να πρωταγωνιστήσουν σε αυτήν.

Στη συνέχεια της παρουσίασης, τα παιδιά απάντησαν σε κάποιες ερωτήσεις, αντίστοιχες με αυτές που θα κληθούν να απαντήσουν για τη δημιουργία της κάθε ιστορίας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής/President  του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητής Κώστας Συνολάκης ’75, ο οποίος τόνισε ότι η πρόληψη είναι αποδεδειγμένα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να σωθούν ανθρώπινες ζωές και ενθάρρυνε τους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτήν τη δράση.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα Safe Water Sports φέρει τη σφραγίδα του Κολλεγίου, καθώς, από το ξεκίνημά του, το 2015, βασικοί συντελεστές του στον εκπαιδευτικό και τον επιστημονικό τομέα υπήρξαν οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας. Σήμερα, το πρόγραμμα έχει ενταχθεί στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, ενώ έχει επίσης μεταφραστεί στα γαλλικά και τα αγγλικά.  

Επιστροφή