Συμμετοχή στα Διεθνή Βραβεία UIA-Architecture And Children GOLDEN CUBES AWARDS

Συμμετοχή στα Διεθνή Βραβεία UIA-Architecture And Children GOLDEN CUBES AWARDS

Δεκ 14, 2020

Στο Νηπιαγωγείο «Ιωάννης Μ. Καρράς», η σχολική χρονιά 2018-2019 ήταν αφιερωμένη στην Αρχιτεκτονική. Οι γονείς- αρχιτέκτονες των μαθητών του Νηπίου επισκέφθηκαν το σχολείο μας, πρότειναν και σχεδίασαν, σε συνεργασία με τους παιδαγωγούς και υπό τον συντονισμό της μητέρας-Αρχιτέκτονος, κυρίας Σίνου- Πολίτη, δραστηριότητες με βάση το STEAM. 
Οι μαθητές εξοικειώθηκαν με την πολύπλευρη σκέψη, την παρατήρηση, την ανάλυση, τον σχεδιασμό και τη χρήση πολλών διαφορετικών υλικών. Μέσα από ποικίλα ερεθίσματα και με την πολύτιμη γνώση των γονέων- αρχιτεκτόνων, τα νήπια εξάσκησαν την ελεύθερή τους έκφραση, τη σύνθετή τους σκέψη και ενίσχυσαν τη δημιουργικότητα και την ευρηματικότητα τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οι μαθητές σκέφτηκαν, σχεδίασαν και κατασκεύασαν μία μακέτα- πόλη με το ατομικό σπίτι που έφτιαξε ο κάθε μαθητής. 
Στη συνέχεια, έφτιαξαν το ατομικό τους STEAM book παρουσιάζοντας τη διαδικασία και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, με το οποίο συμμετείχαν στα Διεθνή Βραβεία UIA- Architecture and Children GOLDEN CUBES AWARDS 2017- 2020. 


Ο υπεύθυνος οργάνωσης της διαδικασίας ανάδειξης των Ελληνικών υποψηφιοτήτων της εν θέματι διαγωνιστικής διαδικασίας κ. Δαμιανός Αμπακούμκιν, Αρχιτέκτων Μηχανικός, μέλος του Ελληνικού Τμήματος της UIA και εκπρόσωπος της χώρας στο UIA-Architecture & Children Working Program, μας ενημέρωσε με μεγάλη χαρά πως η πενταμελής Κριτική Επιτροπή που είχε οριστεί, κατέληξε στην επιλογή του project “An Architectural Design created by Kindergarten students” του Νηπιαγωγείου μας «Ι. Μ. Καρράς», στην κατηγορία WRITTEN MEDIA AWARD, για τη Β’ φάση της κριτικής διαδικασίας! Αυτή θα λάβει χώρα το φθινόπωρο στο Παρίσι και έχουν επιλεγεί συνολικά 70 συμμετοχές από 29 χώρες! Ανάμεσα σε αυτές είναι και του σχολείου μας! Συγχαρητήρια στους μαθητές μας!

Ανυπομονούμε να δούμε τη συμμετοχή μας που θα παρουσιαστεί σε ειδική έκθεση στο 27ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων με θέμα “All the worlds. Just one world. Architecture 21” που θα λάβει χώρα στο Ρίο το καλοκαίρι του 2021.  

Επιστροφή