Ο εορτασμός του Halloween στο Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών

Νοε 25, 2020

H γλώσσα, εκτός από ένα μέσο επικοινωνίας, αποτελεί και μια δίοδο γνωριμίας με έναν άλλο κόσμο, με έναν άλλο πολιτισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, το Αγγλικό Τμήμα γιόρτασε και φέτος το Halloween, μια παλιά γιορτή του Δυτικού Κόσμου που γιορτάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Αμερική. Οι μικρότεροι μαθητές έφτιαξαν πρωτότυπες κατασκευές και μάσκες, ζωγράφισαν και τραγούδησαν στο πνεύμα (ή στα πνεύματα….) της γιορτής! 

Οι μεγαλύτεροι μαθητές ερεύνησαν την προέλευση της γιορτής αυτής μέσω σχετικού εκπαιδευτικού υλικού και έκαναν συσχετισμούς και συγκρίσεις με άλλες παρόμοιες γιορτές, όπως οι Απόκριες στην Ελλάδα ή η Dia De Los Muertos στο Μεξικό. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να επιστρατεύσουν τη φαντασία τους και το συγγραφικό τους ταλέντο, δημιουργώντας τρομακτικές ιστορίες.

Λόγω των συνθηκών, το παραδοσιακό “Trick or Treat”  (φάρσα ή κέρασμα) δεν πραγματοποιήθηκε φέτος, αντικαταστάθηκε όμως από ένα διασκεδαστικό Κυνήγι Θησαυρού στο Δάσος. Μαθητές της 2ας Δημοτικού έβαλαν τις μάσκες του και ακολούθησαν τα στοιχεία για να βρουν όλες τις λέξεις που σχετίζονταν με το Halloween, τις αντιστοίχισαν με το σωστό γράμμα και τις ζωγράφισαν στο τετράδιο τους. Ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού που το διασκέδασαν πολύ!

Και του χρόνου!

Επιστροφή