Εναρκτήρια Συνεδρίαση Εκπαιδευτικών του ΕΕΙ

Σεπ 3, 2020

Την Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η Εναρκτήρια Συνεδρίαση Εκπαιδευτικών των Σχολικών Μονάδων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών που επικρατούν εφέτος, με την πανδημία του κορωνοϊού, η συνεδρίαση διοργανώθηκε στο IC Hall με ελάχιστους παρισταμένους και όλες τις ομιλίες να μεταδίδονται στους εκπαιδευτικούς μέσω του Διαδικτύου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών Ακαδημαϊκός, Καθηγητής κ. Κώστας Συνολάκης. Στην πρώτη του επίσημη ομιλία από τη θέση αυτή, ο κ. Συνολάκης δήλωσε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή η ανάληψη των νέων του καθηκόντων και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη και πρόκληση, ώστε το Κολλέγιο να συνεχίσει να πρωτοπορεί στον χώρο της εκπαίδευσης. 

 

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθηνε ο νέος Γενικός Συντονιστής Σχολικών Μονάδων του ΕΕΙ κ. Χρήστος Παπανικολάου, ο οποίος τόνισε πως οι Διευθύνσεις και οι εκπαιδευτικοί του Κολλεγίου είναι οι κληρονόμοι του εκπαιδευτικού οράματος των ιδρυτών του Σχολείου και είναι εκείνοι που συνεχίζουν το έργο αυτό, αποφασίζοντας για τις όποιες βελτιωτικές ενέργειες πρέπει να γίνουν, ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε εποχής.

 

Ο κ. Χρυσόστομος Συμεωνίδης, ο οποίος ανέλαβε τη νεοσύστατη θέση του Διευθυντή Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας, προλόγισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ για να απευθύνει χαιρετισμό προς τους εκπαιδευτικούς εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Ακολούθησε βιντεοσκοπημένη ομιλία του μέλους του Συμβουλίου των Επιτρόπων, Καθηγητή κ. Bill McDiarmid με τίτλο: ”What skills and knowledge will our students needEvolving technology and the future” στην οποία σκιαγράφησε τα προσόντα που πρέπει να έχουν οι μαθητές μας μπροστά στις τεχνολογικές προκλήσεις του μέλλοντος.

 

Για την προαγωγή της Σχολικής Ευημερίας μίλησε η Διασχολική Συντονίστρια Ψυχοπαιδαγωγικών Τμημάτων του Κολλεγίου κ. Μάγια Αλιβιζάτου. Όπως τόνισε στην παρουσίασή της, κατά το νέο σχολικό έτος, θα υλοποιηθούν συντονισμένες δράσεις για τους μαθητές όλων των βαθμίδων, καθώς επίσης τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς αλλά και τους διοικητικούς, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων για τον σεβασμό της προσωπικότητας του άλλου και τον σεβασμό προς την διαφορετικότητα.

 

Η συνεδρίαση έκλεισε με τη βιντεοσκοπημένη παρουσίαση της Διευθύντριας των Βιβλιοθηκών του Κολλεγίου κ. Αλεξάνδρας Παπάζογλου και της βιβλιοθηκονόμου κ. Ρωξάνας Θεοδώρου με τίτλο: «Fake News/Ψευδείς Ειδήσεις και πώς αντιμετωπίζονται».

Επιστροφή