Επιτροπή Γονέων Αποφοίτων - Alumni Parents Fund Drive

Η Επιτροπή Γονέων Αποφοίτων - Alumni Parents Fund Drive (APFD) αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Annual Fund του Κολλεγίου. Είναι η προσπάθεια συγκέντρωσης πόρων σε ετήσια βάση από εθελοντές γονείς αποφοίτων του Σχολείου. Για περισσότερα από είκοσι χρόνια, οι γονείς αποφοίτων του Κολλεγίου συμβάλλουν σημαντικά στην εξασφάλιση της Κολλεγιακής εμπειρίας για όλους τους μαθητές. 

Η συμμετοχή των γονέων αποφοίτων σε αυτήν την προσπάθεια είναι σημαντική και εκφράζει τη δια βίου δέσμευσή τους προς το Σχολείο, αναδεικνύοντας τους ισχυρούς δεσμούς τους με την Κολλεγιακή κοινότητα. 

Η Επιτροπή Γονέων Αποφοίτων που αποτελούν γονείς αποφοίτων του Κολλεγίου Αθηνών, ιδρύθηκε το 1999 ως αποτέλεσμα της επιθυμίας τους να διατηρήσουν τους στενούς δεσμούς με το Σχολείο.

Η στήριξη των γονέων αποφοίτων κάνει τη διαφορά. 

Η συνεισφορά τους σε ετήσια βάση έχει καθοριστική σημασία για τη στήριξη του Προγράμματος Οικονομικής Στήριξης του Κολλεγίου. Σήμερα, πάνω από το 20% των μαθητών του Σχολείου μας λαμβάνει οικονομική στήριξη. Το 50% της στήριξης αυτής προέρχεται από δωρεές των μελών της ευρύτερης Κολλεγιακής οικογένειας. Η συλλογική συμμετοχή κάνει τη διαφορά στη ζωή των μαθητών μας και μελλοντικών αποφοίτων μας. 

Πρόεδρος: Έπη Δούμα

Μέλη: Η Επιτροπή Γονέων Αποφοίτων αποτελεί μία άτυπη ομάδα. Με την αποφοίτηση του (νεότερου) παιδιού της οικογένειας, οι γονείς γίνονται αυτόματα μέλη του APFD, εκτός εάν επιλέξουν να μη μετέχουν. Τα μέλη του APFD συναντώνται σε εβδομαδιαία βάση στους χώρους του Σχολείου για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκδηλώσεων για συγκέντρωση πόρων και άλλων δράσεων.

Βασικές δράσεις για τη στήριξη του Annual Fund:

 • Προώθηση της καμπάνιας του Annual Fund
 • Επικοινωνία με γονείς αποφοίτων (email, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικοινωνία τηλεφωνικά ή δια ζώσης)
 • Διοργάνωση ή/και συμμετοχή στη διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων (special events), όπως το Χριστουγεννιάτικο Bazaar, ο Αποκριάτικος Χορός των Δημοτικών Σχολείων, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και άλλους οργανισμούς
 • Διοργάνωση εκδρομών εντός και εκτός Eλλάδος και ξεναγήσεων, με συνεισφορά για την ενίσχυση του Annual Fund

  Στηρίξτε την Επιτροπή Γονέων Αποφοίτων

  Μπορείτε να υποστηρίξετε το έργο των εθελοντών γονέων αποφοίτων:

  • Συμμετέχοντας στο έργο τους ως εθελοντής  
  • Προωθώντας το έργο και τις δράσεις τους, μεταφέροντας εμπειρίες εθελοντισμού και προσφοράς, και ενθαρρύνοντας γονείς του Κολλεγίου να συμμετέχουν, προσφέροντας χρόνο και πόρους για τη στήριξη του Σχολείου
  • Κάνοντας δωρεά για τη στήριξη του Annual Fund ή/και στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης (Χριστουγεννιάτικο Bazaar, Αποκριάτικος Χορός Δημοτικών)
  • Συμμετέχοντας στις δράσεις τους και εκδηλώσεις που διοργανώνουν καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους εντός και εκτός campus
  • Στηρίζοντας τη διοργάνωση εκδηλώσεων με χρηματικές δωρεές ή δωρεές σε είδος, που καλύπτουν οργανωτικό κόστος ή προσθέτουν αξία στο έργο τους

  Για να μάθετε περισσότερα για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να συμμετέχετε ή/και εάν είστε γονέας αποφοίτου και δεν λαμβάνετε επικοινωνία από την Επιτροπή ή θέλετε να ενημερώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Development Office τηλεφωνικά στο +30 210 698217 ή με email στο [email protected].

  Νέα

  Δήλωση αποστολής

  Αποστολή της Επιτροπής Γονέων Αποφοίτων - Alumni Parents Fund Drive του Κολλεγίου Αθηνών είναι να διασφαλίζει τη συνέχεια της αφοσίωσής τους προς το Σχολείο και την αποστολή του, να προάγει και να ενδυναμώνει τις σχέσεις μεταξύ των γονέων αποφοίτων και την επαφή τους με το Σχολείο και τα υπόλοιπα μέλη της Κολλεγιακής οικογένειας - γονείς, αποφοίτους μαθητές, εκπαιδευτικούς, και διοικητικό προσωπικό και φίλους. Η Επιτροπή Γονέων Αποφοίτων στηρίζει το Annual Fund και το Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης, συμβάλλοντας στην προσπάθεια να μην στερηθεί κανένας μαθητής το προνόμιο της Κολλεγιακής εμπειρίας και της πρωτοποριακής εκπαίδευσης του Κολλεγίου για οικονομικούς λόγους.


  Ειδικές εκδηλώσεις (Special events)

  Οι ειδικές εκδηλώσεις (special events) αποτελούν δράσεις ή εκδηλώσεις που στοχεύουν στη συγκέντρωση πόρων για τη στήριξη του Annual Fund. Οι εκδηλώσεις αυτές διοργανώνονται από την Επιτροπή Γονέων - Parents Fund Drive σε συνεργασία ή/και με τη στήριξη της Επιτροπής Γονέων Αποφοίτων - Alumni Parents Fund Drive καθώς και με την υποστήριξη του Σχολείου. Κάθε χρόνο το Κολλέγιο φιλοξενεί δύο καθιερωμένα special events στις εγκαταστάσεις του:

  Special events

  Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar είναι η παραδοσιακή εκδήλωση fundraising, που διοργανώνεται από το 1981 το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου. Αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο πολυδιάστατη σχολική εκδήλωση, και τη μοναδική στην οποία συμμετέχουν και οι επτά σχολικές μονάδες.

  Μέσα σε δύο μήνες εντατικής προετοιμασίας, γονείς και γονείς αποφοίτων κατασκευάζουν πρωτότυπες, χειροποίητες δημιουργίες σε έξι διαφορετικά εργαστήρια. Πάνω από 250 εθελοντές συνεισφέρουν τον πολύτιμο χρόνο τους, εκατοντάδες υποστηρικτές συμβάλλουν στη διοργάνωση και ολόκληρη η οικογένεια του Κολλεγίου προωθεί τον εθελοντισμό σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα που τιμά και υπηρετεί το όραμα των ιδρυτών, ευεργετών και μεγάλων δωρητών του Κολλεγίου. Με περισσότερους από 4.000 επισκέπτες και τη σημαντική στήριξη από επιχειρήσεις και μέλη της Κολλεγιακής οικογένειας, η εκδήλωση αποφέρει σημαντικά έσοδα για το Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης.

  Ο Αποκριάτικος Χορός των Δημοτικών Σχολείων διοργανώνεται από την Επιτροπή Γονέων, με την υποστήριξη των δύο Δημοτικών Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού. Ο Χορός συγκεντρώνει περισσότερους από 1.000 μαθητές δημοτικού σε μια μονοήμερη γιορτή γεμάτη διασκέδαση και δημιουργικές δραστηριότητες. Η διοργάνωση, που στηρίζεται από 80 εθελοντές και δεκάδες υποστηρικτές, αποφέρει σημαντικά έσοδα για το Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης.

  Παλαιότερες εκδηλώσεις