Ο εθελοντισμός ως εφόδιο για εμάς & τα παιδιά μας - Διαδικτυακός διάλογος Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021


Η Επιτροπή Γονέων - Parents Fund Drive (PFD) σας προσκαλεί στον διαδικτυακό διάλογο με θέμα: «Ο εθελοντισμός ως εφόδιο για εμάς & τα παιδιά μας. Οι δεξιότητες ζωής που αναπτύσσει. Building your life narrative» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021 στις 6 μ.μ. μέσω της πλατφόρμας Zoom.

ZOOM LINK Meeting ID: 815 7555 5298, Passcode: 783531

Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε τον εθελοντισμό ως στάση ζωής και να αναδείξουμε την πολύτιμη συμβολή του στην προσωπική, ακαδημαϊκή και επαγγελματική ανάπτυξη.

Ως γονείς – υποστηρίζοντας ενεργά τα παιδιά μας αλλά και οι ίδιοι – αντιμετωπίζουμε όλο και πιο συχνά μία ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας με εναλλαγές και αυξημένες απαιτήσεις, που δεν μας επιτρέπει να στηριζόμαστε στο παλαιότερο μοντέλο, δηλαδή μία εργασία για μία ζωή.

Τα παιδιά μας ως μαθητές, εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις που αποκτούν, έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πολλές εθελοντικές δράσεις, σε ομάδες που τους εκπαιδεύουν γνωστικά, εμπλουτίζουν τα εξωσχολικά ενδιαφέροντά τους και διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους. Συχνά όμως τα παιδιά δεν συνειδητοποιούν για ποιους λόγους είναι καλό να συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις και χρειάζονται καθοδήγηση και παρακίνηση από την οικογένεια.

H συνάντηση πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Συλλόγων Γονέων. Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση, το πρόγραμμα καθώς και περισσότερες πληροφορίες εδώ. Η συνάντηση θα καταγραφεί, με στόχο επιλεγμένο υλικό, αποκλειστικά από τους χαιρετισμούς και τις ομιλίες, να προβληθεί στα ηλεκτρονικά μέσα του Σχολείου και να προωθηθεί στην Κολλεγιακή κοινότητα.

Για έναν πιο στοχευμένο διάλογο, που θα ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις σας εκ των προτέρων με email στο [email protected] έως τις 22 Μαΐου 2021.

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε διαδικτυακά, για να μοιραστούμε γνώσεις, σκέψεις και εργαλεία! 

Με εκτίμηση, 

Λένα Παπαγγελάκη-Μπεράχα
Πρόεδρος της Επιτροπής Γονέων - Parents Fund Drive 

T: +30 210 6798217
Η Επιτροπή Γονέων - Parents Fund Drive ιδρύθηκε το 1978 και είναι μία από τις πιο δυναμικές ομάδες εθελοντών με fundraising δράση στην Ελλάδα. Απαρτίζεται από γονείς μαθητών και λειτουργεί αποκλειστικά σε εθελοντική βάση. Υπάγεται στο Development Office και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Annual Fund του Κολλεγίου. Αποστολή της είναι να καλλιεργεί την κουλτούρα της προσφοράς, να ενδυναμώνει τις σχέσεις μεταξύ των γονέων και την επαφή τους με το Σχολείο και τα υπόλοιπα μέλη της Κολλεγιακής οικογένειας και να στηρίζει το Πρόγραμμα Υποτροφιών για την οικονομική ενίσχυση μαθητών, μέσα από τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση δράσεων. Η Επιτροπή Γονέων συνεργάζεται, κατά περίπτωση, με τις άλλες ομάδες εθελοντών, την Επιτροπή Γονέων Αποφοίτων - Alumni Parents Fund Drive που αποτελεί τη συνέχειά της, και την Επιτροπή Αποφοίτων - Alumni Fund Drive. Δείτε περισσότερα για το έργο μας και τρόπους συμμετοχής εδώ
.
Δήλωση Ενημέρωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων