Ελληνική Σημαία: Ένα Σύμβολο - 200 Αντικείμενα στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών

To view this in English, please click here.


Περιοδική Έκθεση

Ελληνική Σημαία:
Ένα Σύμβολο - 200 Αντικείμενα
Flag of Greece:
One Symbol - 200 Objects
υπό την αιγίδα
της «Επιτροπής 2021»

Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών
έως τις 30 Μαρτίου 2022

Μαζί, υψώνουμε τη σημαία
για τις επόμενες γενιές!
Μαζί, στηρίζουμε το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών.


Το Κολλέγιο Αθηνών, στο πλαίσιο του δικού του Αφιερώματος «1821-2021: 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης» φιλοξενεί την έκθεση Ελληνική Σημαία: Ένα Σύμβολο - 200 Αντικείμενα, συμμετέχοντας με δείγμα εκθεμάτων από τον δικό του εορτασμό. Τιμά έτσι τους αγωνιστές του 1821, που θυσιάστηκαν για να μας παραδώσουν μια ελεύθερη πατρίδα, και τους ιδρυτές του, που:
«Ὀνειρεύουνταν σχο­λεῖο ποὺ νὰ βγάζη στὴν κοινωνία μας ἄνδρες μὲ πατριω­τισμὸ ἀλλὰ καὶ μὲ ἀνθρωπισμό, τίμιους χαρακτῆρες, παλληκάρια σωματικῶς καὶ πνευματικῶς καταρτισμένα γιὰ τὸν ἀγῶνα τοῦ βίου...» (Στ. Δέλτα, 1932)
Η έκθεση παρουσιάζει την Ελληνική Σημαία ως πηγή έμπνευσης στον χώρο των εικαστικών τεχνών, της μουσικής, της μόδας και του design. Πρόκειται για ένα πραγματικό ταξίδι στην ελληνική ιστορία με επίκεντρο το εικαστικό ενδιαφέρον της γαλανόλευκης. Η έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», διοργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Flag of Greece». 
Είσοδος ελεύθερη (απαραίτητη η προκράτηση θέσης διαδικτυακά)
Επισκέψεις επιτρέπονται σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Για περισσότερες πληροφορίες

Τ: 210 6798217 

Together, we raise the flag for future generations!
Together, we support the Athens College Scholarship Program. 

Το Κολλέγιο Αθηνών είναι μη κερδοσκοπικό ίδρυμα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1925 από φωτισμένους Έλληνες με την υποστήριξη Αμερικανών φιλελλήνων και παρέχει εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών σε πάνω από 4.700 μαθητές σε ισότιμη αναλογία μεταξύ των δύο φύλων. Σύμφωνα με τη μακρά παράδοση προσφοράς του Σχολείου μας, όλα τα έσοδα επανεπενδύονται στους εκπαιδευτικούς σκοπούς του, για να υπηρετήσουν το όραμα των ιδρυτών και την αποστολή του. Σήμερα, 1 στους 4 μαθητές του Σχολείου μας λαμβάνει οικονομική ενίσχυση (συμπεριλαμβάνεται η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των οικογενειών που επλήγησαν από την πανδημία).

Για δωρεές στις Η.Π.Α., σημειώνουμε ότι οι Trustees of Athens College in Greece είναι αμερικανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, όπως περιγράφεται στις ενότητες 170(c)(2) και 501(c)(3) του Κώδικα Εσωτερικών Εσόδων των Η.Π.Α.

Δήλωση Ενημέρωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων