Ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων κ. Παναγιώτη Γαργαλιάνου
Αγαπητά μέλη της Κολλεγιακής οικογένειας,

Η επικράτηση της παραλλαγής Όμικρον έθεσε νέα δεδομένα στην εξέλιξη της πανδημίας. Όλοι πλέον προσβλέπουμε στα επόμενα βήματα και στην πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα. Η επιδημιολογική εικόνα σε παιδιά και ενήλικες, η αύξηση της ανοσιακής κάλυψης του πληθυσμού και η δυνατότητα λήψης φαρμακευτικής θεραπείας ενισχύουν την αισιόδοξη θεώρηση, όμως η εμφάνιση νέων παραλλαγών του ιού παραμένει μία πιθανότητα που προβληματίζει.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για υπεύθυνη ενημέρωση, με πρωτοβουλία της Ιατρικής Υπηρεσίας του Κολλεγίου, τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου και ώρα 6.30 μ.μ., θα προβληθεί διαδικτυακή ομιλία του κ. Παναγιώτη Γαργαλιάνου-Κακολύρη, Παθολόγου – Λοιμωξιολόγου, Διευθυντή της Παθολογικής Λοιμωξιολογικής Κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, μέλους της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία COVID-19, με θέμα: 

«Πανδημία COVID-19: με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα. Τι δείχνει η επιδημιολογία σε παιδιά και ενήλικες; Ποιος ο ρόλος των εμβολίων, των φαρμάκων και των παραλλαγών του ιού;»

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον κ. Αντώνιο Μακρή, Παιδίατρο, Υπεύθυνο της Ιατρικής Υπηρεσίας του Κολλεγίου. 

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών, Ακαδημαϊκός, Καθηγητής κ. Κώστας Συνολάκης ’75. 

Η ομιλία θα μεταδοθεί μέσω της ιστοσελίδας του Κολλεγίου στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.athenscollege.edu.gr/covid_19_speech.

Από την Ιατρική Υπηρεσία