Αφιέρωμα του Κολλεγίου Αθηνών στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Αγαπητά μέλη της Κολλεγιακής οικογένειας,

Μοιράζομαι μαζί σας μια ανθολόγηση δράσεων από το Κολλεγιακό αφιέρωμα «1821-2021: 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης»

Το Κολλέγιο Αθηνών συμμετείχε στον εθνικό εορτασμό με επετειακό στολισμό των σχολείων και με πολλές εκδηλώσεις των σχολικών μονάδων, καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2020-2021. Οι δράσεις πλαισιώθηκαν από σειρά διαλέξεων προς τους μαθητές και τις μαθήτριες του Κολλεγίου από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς καθηγητές. Το Κολλεγιακό αφιέρωμα, που κορυφώθηκε με φαντασμαγορική φωταγώγηση του Μπενακείου Διδακτηρίου στα χρώματα της γαλανόλευκης κατά τη λήξη της Τελετής Αποφοίτησης, φώτισε τις πολλαπλές πτυχές του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα, από την πρώτη σπίθα της Επανάστασης μέχρι τη δημιουργία του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους και τον αντίκτυπό του στις ημέρες μας. 
Το Σχολείο μας, ολοκληρώνοντας το επετειακό αφιέρωμα, φιλοξενεί στο Θέατρο του Κολλεγίου στο Ψυχικό, την έκθεση «Ελληνική Σημαία: Ένα Σύμβολο - 200 Αντικείμενα», που παρουσιάζει την Ελληνική Σημαία ως πηγή έμπνευσης στον χώρο των εικαστικών τεχνών, της μουσικής, της μόδας και του design. 

Η έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», διοργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Flag of Greece». Το Κολλέγιο συμμετέχει με δείγμα εκθεμάτων από τον δικό του εορτασμό. 

Σας περιμένουμε για να σας ξεναγήσουμε.

Με εκτίμηση,

Καθηγητής Κώστας Συνολάκης '75
Διευθυντής / President