«Φωτίστε» τον δρόμο των μαθητών μας. Στηρίξτε το Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης του Κολλεγίου Αθηνών.
«Προκλήσεις όπως η πανδημία Covid-19 δείχνουν πόσο επηρεαζόμαστε όλοι από ό,τι συμβαίνει γύρω μας και πόσο απαραίτητη είναι
η συνεργασία όλων. Η προσφορά και η αλληλεγγύη είναι η δύναμη
του Κολλεγίου. Η υποστήριξη μαθητών που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα αλλά έχουν τη θέληση να αλλάξουν τον κόσμο είναι το πιο πολύτιμο δώρο. Σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δώσατε να φοιτήσουμε
σε αυτό το Σχολείο και για τους δρόμους που μας ανοίξατε,
για να γίνουν τα όνειρά μας πραγματικότητα.»
Υπότροφος Προγράμματος Οικονομικής Ενίσχυσης (Β’ Λυκείου)


Ελπίζουμε εσείς, η οικογένειά σας και η ομάδα σας να είστε όλοι ασφαλείς και να παραμένετε δυνατοί και ανθεκτικοί στις πρωτοφανείς αυτές συνθήκες.

Θα θέλαμε να διερευνήσουμε τις προοπτικές συνεργασίας με εσάς και την επιχείρησή σας στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιχειρηματικών Εταίρων του Κολλεγίου Αθηνών. Η στήριξή σας θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να υπηρετούμε πιστά το εκπαιδευτικό όραμα των ιδρυτών του Σχολείου μας, στηρίζοντας οικονομικά μαθητές μας, οι οικογένειες των οποίων έχουν ανάγκη. Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να αυξήσουμε τους διαθέσιμους πόρους για την οικονομική ενίσχυση των μαθητών μας και να διασφαλίσουμε ότι αυτοί θα είναι σε θέση να παραμείνουν στην Κολλεγιακή μας κοινότητα. Κατά την περυσινή χρονιά, καταφέραμε να ενισχύσουμε οικονομικά περισσότερους από 1.000 μαθητές (συμπεριλαμβανομένης της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης λόγω της πανδημίας), σχεδόν το 25% του μαθητικού σώματος. Το 30% της ενίσχυσης προήλθε από δωρεές.

Όπως γνωρίζετε, το Κολλέγιο Αθηνών είναι μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, η λειτουργία του οποίου εξασφαλίζεται από τα δίδακτρα, το endowment και δωρεές μελών της ευρύτερης Κολλεγιακής οικογένειας -αποφοίτων, γονέων και γονέων αποφοίτων, επιχειρήσεων, οργανισμών και φίλων. Για τον λόγο αυτόν σας ζητάμε να «επενδύσετε» στους μαθητές μας. Υπερήφανοι για τα επιτεύγματα των αποφοίτων μας, προσδοκούμε να συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε τους μαθητές μας και να διαμορφώνουμε πολίτες του κόσμου με «νοοτροπία ανάπτυξης», να τους βλέπουμε να διακρίνονται, να αξιοποιούν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και, πιστοί στις αξίες που ενστερνίστηκαν στο Κολλέγιο, να φέρουν την αλλαγή για ένα πιο φωτεινό αύριο.

Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας. Ευελπιστούμε ότι θα στηρίξετε το Σχολείο στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιχειρηματικών Εταίρων του Κολλεγίου Αθηνών, για να διασφαλίσουμε ότι οι καλύτεροι μαθητές από όλες τις κοινωνικές ομάδες θα μπορούν να συνεχίσουν να φοιτούν, ανεξάρτητα από τη δυνατότητα των οικογενειών τους να καλύψουν τα δίδακτρα, και ότι κανένας άξιος μαθητής δεν θα αναγκαστεί να αποσυρθεί από το Κολλέγιο λόγω απροσδόκητων οικονομικών δυσκολιών.

Η διαμόρφωση μιας ποικιλόμορφης μαθητικής κοινότητας διευρύνει τους ορίζοντες των μαθητών, γεφυρώνει τις πολιτισμικές διαφορές και εμπλουτίζει τη μαθητική ζωή.


Make someday… TODAY!

Μπορείτε να κάνετε τη διαφορά σήμερα στηρίζοντας την εκπαίδευση με ένα δώρο που θα μεταμορφώσει τη ζωή νέων ανθρώπων, ενισχύοντας τον κοινωνικό σας αντίκτυπο.

Ένας τρόπος με τον οποίο θα μπορούσατε να συνεισφέρετε στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου προσφοράς είναι η υποστήριξη του Προγράμματος Οικονομικής Ενίσχυσης:

  • Μία δωρεά ύψους €6.000 μπορεί να εξασφαλίσει έως και 50% υποτροφία για ένα σχολικό έτος (περιλαμβάνονται δίδακτρα και μεταφορά)
  • Μία δωρεά ύψους €12.000 μπορεί να εξασφαλίσει έως και 100% υποτροφία για ένα σχολικό έτος (περιλαμβάνονται δίδακτρα και μεταφορά)

Μπορείτε να δείτε την πρόταση στήριξης του Προγράμματος Οικονομικής Ενίσχυσης εδώ.

Εάν επιθυμείτε να συνεισφέρετε με τραπεζική κατάθεση μπορείτε να βρείτε τις απαραίτητες πληροφορίες εδώ (Ελλάδα) και εδώ (Η.Π.Α.).

Εναλλακτικά, μπορείτε να υποστηρίξετε:

  • τη συνεχή προσπάθεια της Κολλεγιακής οικογένειας για την υποστήριξη των μαθητών μας μέσω του Annual Fund Holiday 2020. Στηρίξτε εδώ.
  • τη «δυναμική» λίστα του τεχνολογικού εξοπλισμού που χρειάζεται το Σχολείο για τη συνεχή παροχή πρωτοποριακής εκπαίδευσης. Δείτε εδώ.


Ευελπιστούμε να σας έχουμε στο πλευρό μας ως υποστηρικτή του Σχολείου μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε πιο αναλυτικά προτάσεις ή επιθυμίες σας. 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τον χρόνο και την υποστήριξή σας.

Καλές γιορτές!

Καθ. Κώστας Συνολάκης '75
Διευθυντής/President

Κοιν.: Μαίρη-Ειρήνη Τριανταφύλλου, Executive Director of Development


Αγκαλιάστε και ενισχύστε
την παράδοση προσφοράς του Κολλεγίου Αθηνών
Η δωρεά σας θα αναγνωριστεί σύμφωνα με την επιθυμία σας στην ετήσια Έκθεση Δωρεών σε αντίστοιχη Giving Society.

Αν αποφασίσετε να κάνετε τη δωρεά σας μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, η στήριξή σας θα αναγνωριστεί σύμφωνα με την επιθυμία σας επιπρόσθετα στον εορταστικό ψηφιακό «τοίχο» δωρητών 2020. Το ποσό της δωρεάς δεν δημοσιοποιείται. 

Σας ευχαριστούμε. Μείνετε ασφαλείς!
Η ομάδα του Development Office παραμένει στη διάθεσή σας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Κολλεγίου ή να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ελλάδα T: +30 210 6798217
Η.Π.Α. Τ: +1 212 697 7071
Το Κολλέγιο Αθηνών είναι μη κερδοσκοπικό ίδρυμα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υψηλών προδιαγραφών. Ιδρύθηκε το 1925 από φωτισμένους Έλληνες με την υποστήριξη Αμερικανών διανοούμενων και παρέχει εκπαίδευση σε 4.804 μαθητές σε ισότιμη αναλογία μεταξύ των δύο φύλων.

Για δωρεές στις Η.Π.Α., σημειώνουμε ότι οι Trustees of Athens College in Greece είναι Αμερικανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, όπως περιγράφεται στις ενότητες 170(c)(2) και 501(c)(3) του Κώδικα Εσωτερικών Εσόδων των Η.Π.Α..

Δήλωση Ενημέρωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων