Τα Νέα μας

Δράση για ευαισθητοποίηση μαθητών στη Διαφορετικότητα

Δράση για ευαισθητοποίηση μαθητών στη Διαφορετικότητα

Φεβ 18, 2019

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπήρων, επισκέφθηκαν το Σχολείο μας, αθλητές με κινητικές δυσκολίες. Συγκεκριμένα ο Αντώνης Παππάς, ο Χρήστος Κορομηλάς ο Αποστόλης Μπουρλής, η Νικολέτα Μπακοπάνου, η Κατερίνα Σαράντη και ο Δημήτρης Τσεβάς μαζί με τον προπονητή τους Γιώργο Γκούντα.  Οι αθλητές αυτοί ανήκουν στον Σύλλογο Ιωνά, όπου προπονεί άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ). Συμμετέχουν σε Πανελλήνιες και Διεθνείς διοργανώσεις, όπως αγώνες κολύμβησης, Τριάθλου, αλλά και τοπικές διοργανώσεις όπως τα 5χλμ, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Οι στόχοι της Δράσης αυτής ήταν:

  • Η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας και η ενεργοποίηση της συναισθηματικής τους νοημοσύνης
  • Κίνητρα στα παιδιά μας, να εμπιστευτούν τα εφόδιά τους και να εξελιχθούν
  • Η εισαγωγή τους στον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά

Η εκδήλωση αυτή, έγινε στα πλαίσια της Δράσης για την Ευαισθητοποίηση των παιδιών μας σε άτομα με Διαφορετικότητα. Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και ακολούθησαν αθλοπαιδιές όπου συμμετείχαν οι μαθητές  και οι καλεσμένοι μας. 

Συγκεκριμένα την 4η Δεκεμβρίου 2018, για τους μαθητές της 6ης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών και στις 18 Φεβρουαρίου 2019, για τους μαθητές της Α’, και Β’ τάξης Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού,  έγινε τρέξιμο με χειρήλατο αμαξίδιο (πολλά παιδιά οδήγησαν το όχημα), τρίτροχο ποδήλατο. Παράλληλα τα παιδιά έτρεξαν  με δεμένα μάτια, κατανοώντας τη σημασία των βοηθών στους ανθρώπους  με ειδικές ανάγκες.  Οι μαθητές του Δημοτικού αφού ενημερώθηκαν για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου τυφλών συμμετείχαν σε αγώνα. Οι μαθητές της Α’ και Β’ Γυμνασίου συμμετείχαν σε πετοσφαίριση καθιστή στο κλειστό γυμναστήριο, goalball (ποδόσφαιρο ατόμων με προβλήματα όρασης), tandem bicycles (ποδήλατο δύο αναβατών) και μπάσκετ με αμαξίδιο.

Οι αθλητές έλαβαν θερμή ανταπόκριση από τα παιδιά μας. Οι μαθητές μας  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τους αθλητές τους οποίους ευχαριστούμε θερμά  για τη συμμετοχή τους.

 

Επιστροφή