Ενημερωτική επιστολή για τον Μαθηματικό Διαγωνισμό "Καγκουρό"

Φεβ 15, 2021

Ψυχικό, 15 Φεβρουαρίου 2021 Αγαπητοί γονείς,   

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Σάββατο, 22 Μαΐου 2021, στις 9:00 το πρωί, θα διεξαχθεί ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό», στον οποίο δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες από την  Β΄ Δημοτικού έως και την Γ΄ Λυκείου. Για τον τρόπο διεξαγωγής του Διαγωνισμού (διά ζώσης ή διαδικτυακά) θα ενημερωθείτε με επόμενη ανακοίνωση.  

Η φιλοσοφία του «Καγκουρό» είναι διαφορετική από τους άλλους διαγωνισμούς, καθότι οι ερωτήσεις στις οποίες διαγωνίζονται οι μαθητές δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις Mαθηματικών ούτε απευθύνονται (μόνο) σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα Mαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα Mαθηματικά αρκούν για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού. Οι ερωτήσεις έχουν, ως επί το πλείστον, διασκεδαστικό χαρακτήρα και είναι ελκυστικές στους μαθητές. Για τη συμμετοχή στον Διαγωνισμό υπάρχει συνδρομή 12,50 ευρώ και ο κάθε μαθητής θα λάβει αναμνηστικά δώρα από τον Διοργανωτή. 

Κέντρο Εξέτασης για τα Σχολεία του Κολλεγίου είναι το Γυμνάσιο του Κολλεγίου Αθηνών. 

Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών-τριών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό να αποστείλουν συμπληρωμένη τη δήλωση συμμετοχής που ακολουθεί στην κ. Ευγενία Οικονόμου (Γραμματεία κτηρίου Βασιλεία, τηλ: 2106798235, email: eeconomou@athenscollege.edu.gr). Η δήλωση συμμετοχής και το ποσό των 12,50€ πρέπει να προσκομιστούν στο Σχολείο το αργότερο μέχρι τις 20 Απριλίου 2021.  

Σημειώνεται ότι: 

  • σε περίπτωση που υπάρχουν αδέρφια, θα πρέπει να γίνει διαφορετική αίτηση συμμετοχής για κάθε παιδί, δηλώνοντας διαφορετική ηλεκτρονική διεύθυνση για το καθένα (πρόκειται για την ηλεκτρονική διεύθυνση με την οποία ο κάθε μαθητής θα λάβει μέρος στον Διαγωνισμό, αν αυτός διεξαχθεί διαδικτυακά)
  • μετά από την καταληκτική ημερομηνία καμία δήλωση δεν θα γίνει δεκτή  

  

Με εκτίμηση, 

Νικολέτα Κανελλή 

Διευθύντρια Ιδιωτικού Γυμνασίου-Κολλέγιο Ψυχικού 

 

Επιστροφή