Έναρξη προγράμματος δανεισμού στη Βιβλιοθήκη του Δημοτικού

Ιαν 15, 2021

 

Κάντζα, 15 Ιανουαρίου 2021

 

 

Αγαπητοί γονείς,

 

Ευχόμαστε να είστε όλοι υγιείς και να διατηρείτε την αισιοδοξία σας.

 

Όπως όλοι γνωρίζετε, η Βιβλιοθήκη, ξεκίνησε τη φετινή χρονιά τη λειτουργία της με τροποποιημένο πρόγραμμα για όλες τις τάξεις. Στο πλαίσιο αυτό, η ώρα της Βιβλιοθήκης γίνεται, μέχρι τώρα, αποκλειστικά στις βασικές αίθουσες διδασκαλίας των τμημάτων.

 

Ωστόσο, επειδή θεωρούμε ότι η Βιβλιοθήκη αποτελεί την «καρδιά» του Σχολείου μας και θέλουμε τα παιδιά μας να διατηρήσουν την επαφή τους με τον χώρο και να ενισχύσουμε τη συνήθεια του διαβάσματος, σας ανακοινώνουμε ότι από τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, ξεκινάει και πάλι ο δανεισμός βιβλίων.

 

Πιο συγκεκριμένα, το κάθε τμήμα θα επισκέπτεται τη Βιβλιοθήκη κάθε 15 ημέρες (δύο φορές μέσα σε ένα μήνα), σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμά του, και θα είναι το μόνο που θα βρίσκεται, εκείνη την ώρα, στον χώρο της Βιβλιοθήκης.

 

Μετά την επίσκεψη, η Βιβλιοθήκη θα καθαρίζεται και θα αερίζεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

 

Τα βιβλία που θα δανείζονται οι μαθητές, μόλις επιστραφούν, δε θα χρησιμοποιούνται για 7 ημέρες, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, ώστε η διαδικασία του δανεισμού να είναι απόλυτα ασφαλής.

 

Όταν το τμήμα δε θα επισκέπτεται τη Βιβλιοθήκη, θα παραμένει στη βασική αίθουσα διδασκαλίας του, όπου και θα συνεχίζεται η εφαρμογή των  προγραμμάτων έρευνας και φιλαναγνωσίας.

 

Είμαστε σίγουροι πως τα παιδιά μας θα χαρούν με την είδηση και θα ανταποκριθούν με  όρεξη στο διάβασμα των βιβλίων που θα δανείζονται από τη Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας

 

 

Με εκτίμηση,

 

Λουκάς Ζάχος

Διευθυντής

 


Επιστροφή