Επαναλειτουργία του Σχολείου στις 11-1-2021

Ιαν 9, 2021

Αγαπητοί γονείς,

Καλή Χρονιά με υγεία για όλους!

Με μεγάλη μας χαρά το Σχολείο, τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχτεί τους μαθητές του για τη συνέχιση της δια ζώσης διδασκαλίας. Κρίνουμε απαραίτητο να σας υπενθυμίσουμε σημαντικούς λειτουργικούς κανόνες του Σχολείου, για να διασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες παραμονής των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον.

Προσέλευση των μαθητών στο Σχολείο

1) Πραγματοποιείται υποχρεωτική θερμομέτρηση πριν την είσοδό τους στο σχολικό λεωφορείο. Σε περίπτωση ένδειξης πάνω από 37,5 οC δεν θα επιτρέπεται η επιβίβασή τους στο σχολικό.

2) Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά την παραμονή τους μέσα στο σχολικό.

3) Οι συνοδοί καθορίζουν συγκεκριμένες θέσεις στο σχολικό για κάθε μαθητή.

4) Οι μαθητές που μετακινούνται με Ι.Χ. mini van ακολουθούν τους ίδιους κανόνες πλην της θερμομέτρησης, που γίνεται όταν οι μαθητές φτάνουν στο Σχολείο. Παρακαλούμε τους γονείς να ενημερώσουν τους οδηγούς για την τήρηση των κανόνων και να μας αποστείλουν ηλεκτρονικά το πλάνο στο οποίο θα φαίνονται οι σταθερές θέσεις των μαθητών με τα τηλέφωνα επικοινωνίας των οδηγών /συνοδών.

Αποχώρηση των μαθητών από το Σχολείο

Α) Μετακίνηση με σχολικό λεωφορείο

1.    Οι θέσεις των μαθητών στο σχολικό, καθώς και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας ισχύουν όπως και κατά την πρωινή μετακίνησή τους.

2.    Δεν επιτρέπονται οι έκτακτες μεταβολές αλλαγής δρομολογίου.

 Β) Μετακίνηση με Ι.Χ.

1.    Υπενθυμίζουμε ότι δεν επιτρέπεται σε κανένα μαθητή ή μαθήτρια να επιβιβαστεί σε Ι.Χ. εκτός των εγκαταστάσεων του Σχολείου.

2.    Οι γονείς των μαθητών 1ης – 2ας Δημοτικού που εισέρχονται από την Ανατολική πύλη μετά τις 15:40  (Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή) και μετά  τις 13:40  (Τετάρτη), πρέπει να τοποθετούν στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων τις άδειες εισόδου.

3.    Οι γονείς πρέπει να παραμένουν στα οχήματά τους.

4.    Αν κάποιος μαθητής καθυστερήσει να προσέλθει, έχει προβλεφθεί να υπάρχουν ελεύθερες θέσεις, στο στεγασμένο Parking πριν από την έξοδο.

5.    Οι γονείς των μαθητών 3ης – 6ης Δημοτικού εισέρχονται από την κεντρική πύλη και σταθμεύουν (αριστερά και δεξιά) στα Parking.

6.    Οι γονείς παραλαμβάνουν τους μαθητές από τα σκαλιά του χώρου στάθμευσης.

7.    Παράκληση, να τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ σας. Η χρήση μάσκας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

Γ) Ι.Χ. mini van

1.    Τα Ι.Χ./ mini van εισέρχονται από την Ανατολική πύλη μετά τις 15:45  (Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή) και μετά  τις 13:45 (Τετάρτη) και παραλαμβάνουν τους μαθητές από τον χώρο της Έπαρσης.

2.    Τα Ι.Χ./ mini van αναχωρούν μετά την αποχώρηση της πρώτης ομάδας σχολικών.

3.    Οι οδηγοί και συνοδοί περιμένουν τους μαθητές φορώντας μάσκες δίπλα στα οχήματά τους, ώστε να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και οι αποστάσεις.

 Δ) Έκτακτη αποχώρηση μαθητών με Ι.Χ.

 Οι γονείς προσέρχονται από την Ανατολική πύλη μετά τις 16:15  (Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή) και μετά  τις 14:15 την Τετάρτη και παραλαμβάνουν τους μαθητές από το βόρειο τμήμα του Σχολείου (Έπαρση).

ΠΡΟΣΟΧΗ !

Αναφορικά με τις μετακινήσεις μαθητών από και προς το Σχολείο από γονέα/κηδεμόνα με Ι.Χ. μέσο, σύμφωνα με τις οδηγίες, προβλέπεται η μεταφορά των μαθητών με την αποστολή SMS στο 13033 – Επιλογή 4 και επιπλέον, με τη «Βεβαίωση κυκλοφορίας ανήλικου μαθητή», που σας έχει σταλεί από το Σχολείο στις 6/11 και ισχύει κανονικά.


Οργανωτικά θέματα λειτουργίας Σχολείου

 1.    Όλοι οι μαθητές φορούν μάσκα και απολυμαίνουν τα χέρια τους στους σταθμούς αντισηψίας κατά την είσοδό τους στο Σχολείο.

2.    Η διάταξη των θρανίων είναι μετωπική και οι μαθητές έχουν ορισμένες θέσεις, οι οποίες αλλάζουν κατά τας ανάγκας.

3.    Πραγματοποιείται διαρκής αερισμός των αιθουσών.

4.    Οι αίθουσες απολυμαίνονται κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και όταν οι μαθητές μετακινούνται για μάθημα σε άλλο χώρο.

5.    Υπάρχει μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στις τουαλέτες, το οποίο φροντίζει και για την τήρηση των κανόνων απόστασης.

6.    Απαγόρευση ανταλλαγής υλικών μεταξύ των μαθητών (παράκληση, να έχετε την επίβλεψη, ώστε να φέρνουν μόνο τα απαραίτητα υλικά στο Σχολείο όπως βιβλία, τετράδια, κασετίνα).

7.    Η σίτιση πραγματοποιείται εντός της σχολικής αίθουσας σε ατομικά δοχεία μίας χρήσης για τους μαθητές που σιτίζονται με μενού σχολείου. Για τους μαθητές που σιτίζονται με δικό τους φαγητό δεν υπάρχει η δυνατότητα αναθέρμανσης του φαγητού.

8.    Υπάρχει συγκεκριμένος χώρος διαλειμμάτων για το κάθε τμήμα, οι μαθητές φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

9.    Όλοι οι χώροι διαλειμμάτων εποπτεύονται από το εκπαιδευτικό προσωπικό.

10. Ενεργοποιείται  το πρωτοκόλλο που ορίζει ο Ε.Ο.Δ.Υ. σε περίπτωση που κάποιος μαθητής νοσήσει στο Σχολείο (παραμονή στον ειδικό χώρο, ενημέρωση των γονέων για την παραλαβή του μαθητή).

 

Η καθημερινότητα μας την περίοδο αυτή έχει διαφοροποιηθεί πολύ και οι διαδικασίες υγειονομικού ενδιαφέροντος βρίσκονται σε άμεση προτεραιότητα, προκειμένου να προσφέρεται  στους μαθητές μας η μέγιστη δυνατή ασφάλεια σε κάθε έκφανση της σχολικής τους ζωής.

Φροντίστε και εσείς από την πλευρά σας ως γονείς, να συνεχίσετε να τηρείτε τα μέτρα προστασίας που προτείνονται από την Πολιτεία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή καθημερινότητα των μαθητών εντός και εκτός Σχολείου. 

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής

Δημήτρης Ε. Σιαμόπουλος

Επιστροφή