Ενημέρωση για το Πρόγραμμα #codelikeagirl

Ιουλ 7, 2022

Αγαπητοί γονείς,

 

Σας προωθούμε μήνυμα από τη Vodafone σχετικά με το πρόγραμμα #codelikeagirl2022 το οποίο απευθύνεται σε κορίτσια 14-18 ετών.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση θα πρέπει να απευθύνεστε στην Υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας κα Αθηνά Αντωνιάδου.

 

Με εκτίμηση,

 

Χρίστος Ι. Κωνσταντόπουλος

Συντονιστής Κολλεγίου Αθηνών &

Διευθυντής Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών

 

 

«Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οι αιτήσεις για το πρόγραμμα #codelikeagirl2022 της Vodafone άνοιξαν και να σας προσκαλέσουμε να μοιραστείτε και να ενθαρρύνετε τις μαθήτριες του σχολείου σας να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα.

 

Το #codelikeagirl είναι ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα ανάπτυξης κώδικα για νέους παγκοσμίως. Απευθύνεται σε κορίτσια 14-18 ετών με ενδιαφέρον για τον προγραμματισμό και θα πραγματοποιηθεί και φέτος διαδικτυακά από τις 5 έως και τις 9 Σεπτεμβρίου 2022.

 

Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει σε επαφή τα νεαρά κορίτσια με τον κόσμο του προγραμματισμού. Η συγγραφή κώδικα αποτελεί μία από τις δεξιότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση σε όλες τις βιομηχανίες, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός επιχειρήσεων πλέον στηρίζεται στον υπολογιστικό κώδικα. Μέσα από το πρόγραμμα, η Vodafone υποστηρίζει τη νέα γενιά στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και ενθαρρύνει την ισότιμη ένταξη και την απασχόληση των γυναικών σε επαγγέλματα STEM.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα συγγραφής κώδικα και παρέχει βασικές γνώσεις ανάπτυξης κώδικα σε δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού και τεχνολογίες συμπεριλαμβανομένων των HTML, CSS, GitHub, Bootstrap, Javascript & jQuery, δίνοντας την ευκαιρία στις συμμετέχουσες να γίνουν code experts μέσα σε 5 ημέρες, αναπτύσσοντας τον δικό τους ιστότοπο.

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 24Ιουλίου 2022 και η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

 

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 24/7 εδώ: https://forms.office.com/r/E8XE8wjKtj

 

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αθηνά Αντωνιάδου, athina.antoniadou@vodafone.com

 

Θα χαρούμε να δούμε συμμετοχές από το σχολείο σας! Σας ευχαριστούμε πολύ και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.»

 

Επιστροφή