Ανακοίνωση για την έναρξη των μαθημάτων στις 11 Ιανουαρίου 2021

Ιαν 7, 2021

Κάντζα, 7 Ιανουαρίου 2021

 

ΠΡΟΣ: Tους Γονείς των μαθητών και μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου Κ.Α.

ΑΠΟ: Διεύθυνση Δημοτικού Σχολείου

 

Αγαπητοί γονείς,

Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία!

 

Ελπίζουμε να είστε όλες και όλοι καλά, γεμάτοι αισιοδοξία για τη νέα χρονιά. Όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία, μετά από δυο μήνες κατά τους οποίους τα μαθήματα γίνονταν εξ αποστάσεως.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε απαραίτητο να σας υπενθυμίσουμε ορισμένα σημαντικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Σχολείου λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που ισχύουν έως σήμερα.

 

Α. Κανόνες υγιεινής

Η χρήση της μη χειρουργικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της σχολικής μονάδας. Επίσης, η μάσκα είναι υποχρεωτική και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία. Είναι σημαντικό τα παιδιά να έχουν μαζί τους επαρκή αριθμό μασκών για να μπορούν να τις αλλάζουν όταν αυτό είναι απαραίτητο, αν και το Σχολείο έχει μεριμνήσει, ώστε να υπάρχει, προς διάθεση, ένας ικανός αριθμός μασκών στα Γραφεία των Υποδιευθύνσεων.

 

Το τακτικό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι, η χρήση των αντισηπτικών που βρίσκονται σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας και η τήρηση των αποστάσεων σε όλους τους χώρους αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για να είμαστε όλοι ασφαλείς και υγιείς. τηρούν τις αναγκαίες αποστάσεις σε όλους τους χώρους. Οι ειδικές σημάνσεις που είναι τοποθετημένες στο Σχολείο βοηθούν για τον σκοπό αυτό. Τέλος σας υπενθυμίζουμε ότι τα παιδιά είναι απαραίτητο να φέρνουν από το σπίτι το παγούρι τους με νερό και να χρησιμοποιούν τις βρύσες μόνο για να το γεμίσουν.

 

 

Β. Οργανωτικά ζητήματα

Η θερμομέτρηση και η απολύμανση των χεριών εξακολουθεί να πραγματοποιείται τόσο για τους μαθητές που έρχονται με σχολικά λεωφορεία, όσο και για τους μαθητές που έρχονται με Ι.Χ.


Οι αίθουσες διδασκαλίας αερίζονται συστηματικά και τα θρανία είναι προσανατολισμένα προς μία κατεύθυνση, ώστε να μειώνεται η έκθεση των μαθητών σε σταγονίδια από βήχα ή φτέρνισμα. Το κατάλληλο ντύσιμο των παιδιών, την περίοδο αυτή, διευκολύνει στην τήρηση και εφαρμογή των κανόνων υγιεινής που προτείνει ο ΕΟΔΥ.


Τα παιδιά σιτίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας τους χρησιμοποιώντας ατομικά σκεύη φαγητού και μαχαιροπίρουνα. Οι μαθητές που σιτίζονται με δικό τους φαγητό φέρνουν το κύριο γεύμα σε ισοθερμικό αεροστεγές δοχείο. Σας επισημαίνουμε ότι πρέπει να αποφεύγονται οι σούπες και οι σάλτσες. Επίσης, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι δεν επιτρέπονται κεράσματα στο Σχολείο.


Το κάθε τμήμα εξακολουθεί να κάνει διάλειμμα σε συγκεκριμένο χώρο, στο Δάσος και στα γήπεδα του Σχολείου για την αποφυγή συγχρωτισμού.


Η καθαριότητα όλων των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του Σχολείου αποτελεί βασική μας φροντίδα. Το Σχολείο απολυμαίνεται σχολαστικά, τόσο κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, όσο και στο τέλος της σχολικής ημέρας. Οι αίθουσες διδασκαλίας καθαρίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα από την υπηρεσία καθαριότητας του Σχολείου, η οποία παραμένει ενισχυμένη  με επιπλέον προσωπικό.


Είναι σημαντικό, όσοι από εσάς παραλαμβάνετε τα παιδιά σας από το Parking Ι.Χ., να ακολουθείτε τις οδηγίες των εργαζομένων στο Σχολείο που έχουν αναλάβει την ασφαλή στάθμευση των αυτοκινήτων σας στον χώρο αυτό. Σας παρακαλούμε θερμά να τηρείτε και να εφαρμόζετε τους κανόνες ασφαλείας (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων), μια και η περίοδος αυτή εξακολουθεί να είναι κρίσιμη.


Αγαπητοί γονείς,


Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι μας, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, θα πορευτούμε με την ίδια σοβαρότητα που επιδείξαμε κατά το Α’ σχολικό τρίμηνο καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για να παραμείνουμε ασφαλείς. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα καταφέρουμε να συναντηθούμε από κοντά στο Σχολείο επιστρέφοντας στους κανονικούς μας ρυθμούς.


Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και σας ευχόμαστε μια όμορφη και υγιή νέα χρόνια.



Με εκτίμηση

Λουκάς Ζάχος

Διευθυντής

Επιστροφή