Μετάβαση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από το @haef.gr στο @athenscollege.edu.gr

Δεκ 23, 2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Από το Τμήμα ΙΤ μας ανακοινώθηκε ότι είναι ήδη σε εξέλιξη η μετάβαση της υπηρεσίας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από τις @haef.gr στις @athenscollege.edu.gr διευθύνσεις. Η μετάβαση αυτή γίνεται ταυτόχρονα με τη μετακίνηση της υπηρεσίας από το datacenter του Ε.Ε.Ι. προς το cloud.

Δύο ημέρες πριν από τη μετάβαση της προσωπικής σας διεύθυνσης θα λάβετε ένα μήνυμα με οδηγίες για να ρυθμίσετε εκ νέου τις συσκευές ή τους υπολογιστές που χρησιμοποιείτε. Επίσης θα λάβετε οδηγίες για την πρόσβαση στο νέο webmail.

Με την αλλαγή αυτή :

  • Δεν θα υπάρξει διακοπή στη λειτουργία του email.
  • Δεν θα υπάρξει απώλεια μηνυμάτων.
  • Η @haef.gr διεύθυνσή σας θα εξακολουθεί να λειτουργεί, όμως όλα τα εξερχόμενα μηνύματα θα αποστέλλονται ως @athenscollege.edu.gr.
  • Πλέον δεν θα τηρούνται αντίγραφα ασφαλείας από το Τμήμα ΙΤ του ΕΕΙ, αφού η υπηρεσία θα βρίσκεται στο cloud. Όμως με την ταυτόχρονη αύξηση της χωρητικότητας στα 50 GB ανά χρήστη ίσως να μην χρειάζεται.

Αν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, παρακαλείστε να δημιουργήσετε ένα αίτημα (ticket) στο  Jira Service Desk (Get IT Help) για να ενημερωθεί το Τμήμα ΙΤ και να επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας, εύχομαι σε σας και τις οικογένειές σας Καλά Χριστούγεννα και ο Νέος Χρόνος να φέρει σε όλους μας υγεία, ασφάλεια, χαρά και προκοπή.

Λεωνίδας Χατζηδάκης

Διευθυντής Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών

Επιστροφή