Έπαινος Ιατρικής Καινοτομίας στον Όμιλο Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού

Αυγ 16, 2014
Αντιπροσωπευτική ομάδα του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού – αποτελούμενη από τους Ν.
Αντιπροσωπευτική ομάδα του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού – αποτελούμενη από τους Ν. Γιαννούτσου, Ν. Γκολιόπουλο, Α. Κάρκα, Ι. Λαδοπούλου, Δ. Μαθιού, Α. Μαρίνο, Θ. Μεσσηνέζη, Α. – Σ. Μητρόπουλο, Μ. Μπολτσή, Ε. Παναγιωτόπουλο, Μ.-Θ. Παπά, Ν, Πουρπουτίδη, Α. Σαμακουτή, Κ.-Α. Σταυροπούλου και Α. Τσαούτου – έλαβε μέρος στην Εμπορική Έκθεση “Trade Fair 2014”, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Οργανισμό Junior Achievement/Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων.
Οι μαθητές του Ομίλου ίδρυσαν φέτος εικονική επιχείρηση με την επωνυμία “DCS ” (Diabetes Control System) και σχεδίασαν ιστοσελίδα με στόχο την αντιμετώπιση του νεανικού διαβήτη. Στην ιστοσελίδα αυτή ο χρήστης εισάγει τις ατομικές του μετρήσεις για διάστημα 3-5 μηνών και στη συνέχεια μέσω διαφόρων προσομοιώσεων και οδηγιών διατροφής και λήψης κατάλληλων μονάδων ινσουλίνης που του παρέχει το πρόγραμμα μπορεί να πετύχει την καλύτερη δυνατή ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα του.
Η Εμπορική Έκθεση πραγματοποιήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2014 στο Εμπορικό Κέντρο “THE MALL” και ο Όμιλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού κατέκτησε τον Έπαινο Ιατρικής Καινοτομίας ανάμεσα στις 51 εικονικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην Έκθεση.
Υπεύθυνοι Καθηγητές Ομίλου: Α. Καραμήτσας, Ν. Καντιδάκης
Επιστροφή