Δράση για τον καθαρισμό της «Πεζογέφυρας Σόλων Καρυδάκης»

Δράση για τον καθαρισμό της «Πεζογέφυρας Σόλων Καρυδάκης»

Δεκ 13, 2019

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Service as Action του ΜΥΡ, την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 ομάδα μαθητών της Α΄ Τάξης και εκπρόσωποι του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών ανέλαβαν εθελοντική δραστηριότητα καθαρισμού της Πεζογέφυρας στο ύψος του Κολλεγίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. 

Με την πράξη αυτή, τίμησαν τη μνήμη του μαθητή μας, Σόλωνα Καρυδάκη που χάθηκε άδικα πριν από δέκα χρόνια, προσπαθώντας να διασχίσει τη Λεωφόρο Κηφισίας στο συγκεκριμένο σημείο.

 

Ήταν 11 Δεκεμβρίου του 2009 όταν οι Μαθητικές Κοινότητες του Σχολείου μας πραγματοποίησαν μεγάλη κινητοποίηση κατάληψης της Λ. Κηφισίας, ζητώντας την ανέγερση πεζογέφυρας για την προστασία των πεζών.

Οι μαθητές του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής που έχει αναλάβει τη συντήρηση του έργου, προχώρησαν σε δράση καθαρισμού της θέλοντας να αναδείξουν τη λειτουργική σημασία της πεζογέφυρας όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για ολόκληρη την περιοχή και ταυτόχρονα να εμπνεύσουν τον σεβασμό που όλοι οφείλουμε να αποδίδουμε στον χώρο.

 

Μαζί με τους μαθητές ήταν και οι γονείς του αδικοχαμένου Σόλωνα Καρυδάκη, οι οποίοι τους μίλησαν για τη σημασία της Οδικής Αγωγής.

 

Από την Περιφέρεια Αττικής παρέστησαν οι κ.κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών, Ελένη Βελγάκη, Προϊστάμενη Γενικής Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Έργων & Υποδομών καθώς και μηχανικοί. Όλοι τους ενημέρωσαν τα παιδιά για τις προσπάθειες της Περιφέρειας να διατηρήσει σε άρτια κατάσταση τον υλικο-τεχνολογικό εξοπλισμό του έργου και εξέφρασαν την ελπίδα η πρωτοβουλία των μαθητών να αποτελέσει σημείο αναφοράς και για άλλες πεζογέφυρες της πόλης.

Επιστροφή