Συμμετοχή του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)

Ιουν 9, 2019

Το Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών θα συμμετάσχει στην επιστημονική συνάντηση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με θέμα την προσφυγική παράδοση της κλωστοϋφαντουργίας, η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019, στις 19:00, στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος στον Ταύρο και θα πλαισιώσει την πρεμιέρα της παράστασης «Οδός 19, αριθμός 15».

Το Σχολείο θα εκπροσωπήσει η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου Μυρτώ Παπαδοπούλου, προλογίζοντας το βίντεο με τίτλο «Όψεις της εργασίας ανηλίκων στην Ελλάδα στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα. – Η περίπτωση των εργαζομένων κοριτσιών στην κλωστοϋφαντουργία Μουταλάσκη», το οποίο εκπονήθηκε και παρουσιάστηκε ως συμμετοχή του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών στο μαθητικό συνέδριο του ΠΙΟΠ «Η Ελλάδα στον 20ο αιώνα», τον Μάρτιο του 2019. Η ομάδα της Α΄ Λυκείου του σχολικού έτους 2018-2019, που συνεργάστηκε για τον σκοπό αυτό υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου Λ. Ζήση, αποτελείτο από τους μαθητές του τμήματος Α8: Μυρτώ Παπαδοπούλου, Αικατερίνη-Ευαγγελία Ρεφενέ, Γεωργία Ρούστα, Μυρτώ Σιάρκου, Διονύσιο Σπινέλλη, Φίλιππο Σταυριανό και Ανδρέα Στρατηγόπουλο. 

Η παρουσία του Σχολείου μας στην εκδήλωση της 11ης Σεπτεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί κατόπιν επίσημης πρόσκλησης της Προϊσταμένης του Ιστορικού Αρχείου του ΠΙΟΠ, κ. Ε. Μπενέκη, και είναι το μοναδικό σχολείο, από όσα συμμετείχαν στο συνέδριο, που προσκλήθηκε να συμμετάσχει στην εκδήλωση.

Επιστροφή