Κοινή περιβαλλοντική δράση μαθητών IBDP και Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού στο Λάτσειο

Κοινή περιβαλλοντική δράση μαθητών IBDP και Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού στο Λάτσειο

Μαϊ 28, 2019
Την Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε κοινή περιβαλλοντική δράση μαθητών του Ιnternational Baccalaureate Diploma Programme και του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού στο Λάτσειο.

Την Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε κοινή περιβαλλοντική δράση  μαθητών του Ιnternational Baccalaureate Diploma Programme και του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού στο Λάτσειο.

Οι μαθητές του πρώτου έτους του IB, στο πλαίσιο του μαθήματος Environmental Systems and Societies, διοργάνωσαν αυτή τη δραστηριότητα και έγιναν για μια μέρα δάσκαλοι των μαθητών της 6ης  Δημοτικού. Παρουσίασαν στους μικρούς μαθητές κάποιες βασικές μεθόδους οικολογικής έρευνας, όπως ταυτοποίηση ειδών με χρήση διχοτομικής κλείδας, μέτρηση ύψους δένδρων με χρήση κλινομέτρου και εκτίμηση ηλικίας δένδρων με βάση την περίμετρο του κορμού. Οι μαθητές του Δημοτικού από την πλευρά τους, εφοδιασμένοι με κέφι και ενθουσιασμό διδάχθηκαν αλλά και εφάρμοσαν τις δεξιότητες που έμαθαν στην αξιολόγηση των  χαρακτηριστικών των δένδρων που πλαισιώνουν τον περιβάλλοντα χώρο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η κάθε ομάδα μαθητών ήταν ικανή να μετρήσει το ύψος και να υπολογίσει την ηλικία των δένδρων του campus. Έτσι είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν πως κάποια πεύκα είναι συνομήλικά τους, ενώ κάποια άλλα είναι σχεδόν αιωνόβια και το ύψος τους ξεπερνάει τα δέκα μέτρα.

Επιπλέον, οι μαθητές του ΙΒ1 βρέθηκαν μέσα στο γνώριμο σχολικό περιβάλλον του Δημοτικού, συνεργάσθηκαν με τους μαθητές του Δημοτικού με υπομονή και σοβαρότητα, ενώ παράλληλα τους μετέδωσαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι οι μαθητές του ΙΒ ανέλαβαν και έφεραν εις πέρας αυτήν την πρωτοβουλία με μεγάλη υπευθυνότητα και επιτυχία.

Τέλος, και οι δύο διαφορετικές ηλικιακές ομάδες μαθητών εξασκήθηκαν σε δεξιότητες έρευνας, σκέψης, επικοινωνίας και ανέπτυξαν κοινωνικές δεξιότητες στο πλαίσιο της στοχοθεσίας και της φιλοσοφίας του ΙΒ.

Οι δραστηριότητες αυτές διοργανώθηκαν υπό την καθοδήγηση των καθηγητών του ΙΒ κ. Σ. Ρουπάκα, κ. Γ. Μεχραμπιάν, κ. Ρ. Σιλιπότι και κ. Ν. Πιτούλη και είχαν μεγάλη επιτυχία χάρη στην εξαιρετική συνεργασία των εμπλεκομένων μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και των Διευθύνσεων του Λυκείου και του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού.
Επιστροφή