Δεντροφύτευση από το Τμήμα Γερμανικών στον κήπο του Σχολείου μας

Δεντροφύτευση από το Τμήμα Γερμανικών στον κήπο του Σχολείου μας

Μαϊ 12, 2019

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εφαρμογής του προγράμματος PYP με θέμα: «Οι φυσικές μεταβολές και οι ανθρώπινες κατασκευές αλλάζουν το περιβάλλον», οι μαθητές της 5ης τάξης του Γερμανικού Τμήματος του  Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού, φύτεψαν την Τρίτη 26/11/2019, μια συκιά και μια μανταρινιά στον κήπο του Σχολείου μας.

Η δράση της δενδροφύτευσης ήρθε ως φυσική συνέχεια της προεργασίας που είχε γίνει στην τάξη στο μάθημα των Γερμανικών και αφορούσε στην κλιματική αλλαγή και στις ενέργειες που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος για να προστατέψει το περιβάλλον. Βασικός στόχος ήταν να καλλιεργηθεί στους μαθητές ο σεβασμός στον φυσικό κόσμο και η ανάληψη αποφάσεων και δράσεων για την προστασία του.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οργανώσαμε το Project «Ich bin ein Klimaheld» («Είμαι ένας ήρωας του κλίματος»). Οι μαθητές μας έγραψαν πάνω σε άσπρα μπλουζάκια διαφορετικές ενέργειες που θα μπορούσαν να κάνουν για να προστατεύσουν το περιβάλλον γύρω τους. Μια από αυτές ήταν και η δενδροφύτευση. Οι μικροί μας «ήρωες του κλίματος» συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό και είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την σημασία της λήψης αποφάσεων και της ανάληψης ευθύνης απέναντι στο φυσικό κόσμο.

Επιστροφή