Βραβείο  στον 7ο διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικής της Ελληνογαλλικής Σχολής ""Ευγένιος Ντελακρουά""

Βραβείο στον 7ο διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικής της Ελληνογαλλικής Σχολής ""Ευγένιος Ντελακρουά""

Απρ 16, 2019
Ομάδα πέντε μαθητών της γ’ τάξης του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού που αποτελείτο από τους μαθητές Καλδή Χριστίνα γ3, Μηνάγια Μελπομένη γ5, Λάζαρης

Ομάδα πέντε μαθητών της γ’ τάξης του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού που αποτελείτο από τους μαθητές  Καλδή  Χριστίνα γ3, Μηνάγια  Μελπομένη γ5, Λάζαρης Κωνσταντίνος γ4, Μωραΐτάκη Χαρίκλεια γ6,  Χατζηγεωργίου Εμμανουήλ γ8  συνοδευόμενοι από τους καθηγητές Φυσικής Στασινή Φράγκου και Φώτιο Βαλλίνα,  κέρδισαν στον 7ο Διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικής της Ελληνογαλλικής Σχολής Αγ. Παρασκευής «Ευγένιος Ντελακρουά»  για μαθητές της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις - επισκέψεις στην Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής.

                  

 

Η Φάση 1 η : «Εξοικείωση με τη θεωρία και τα εργαστηριακά όργανα» διεξήχθη στις 8 Απριλίου 2019.Οι μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη του σχολείου για μια σύντομη παρουσίαση και θεωρητική περιγραφή των εννοιών που έχουν διδαχθεί.

 Η Φάση 2 η : «Διαγωνιστικό μέρος» διεξήχθη στις 15 Απριλίου 2019.Οι συμμετέχοντες μαθητές διαγωνίστηκαν σε 3-4 εργαστηριακές ασκήσεις που περιλάμβαναν: υλοποίηση ηλεκτρικών κυκλωμάτων, μετρήσεις και επεξεργασία, γραφικές παραστάσεις και εξαγωγή συμπερασμάτων, ερωτήσεις εμβάθυνσης.

 Τα θέματα του διαγωνισμού δημιουργήθηκαν από την επιστημονική επιτροπή του διαγωνισμού η οποία στη λήξη της διαδικασίας ανέλαβε τη διόρθωση και τη βαθμολόγηση τους.

Στους μαθητές δόθηκε έπαθλο.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας! 

 

Επιστροφή