Βράβευση μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Κινηματογράφου

Βράβευση μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Κινηματογράφου

Απρ 16, 2019
Το Σάββατο, 6 Απριλίου 2019, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, έγινε η απονομή των βραβείων του 3ου Μαθητικού Διαγωνισμού Κινηματογράφου «Παιδί

Το Σάββατο, 6 Απριλίου 2019, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, έγινε η απονομή των βραβείων του 3ου Μαθητικού Διαγωνισμού Κινηματογράφου «Παιδί και Κινηματογράφος: «Από τους κύκλους της Κουσάμα… στους κύκλους των παιδιών!», υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων και της Πρεσβείας της Ιαπωνίας.

Στον διαγωνισμό διακρίθηκε ομάδα μαθητών του τμήματος 3στ του Σχολείου μας με τη δασκάλα σύμβουλο την κ. Π. Μπόζνου αποσπώντας το 3ο βραβείο Φωτογραφίας, με την ταινία «Στον πλανήτη της Γιαγιόι».

Ο διαγωνισμός, που αντλεί έμπνευση από τη Μοντέρνα Τέχνη, διεξάγεται για τρίτη συνεχομένη χρονιά και διοργανώνεται από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης (ΜοΜΑ), την Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών, το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, τον Οργανισμό Ανάδειξης Ελληνικού Πολιτισμού OPUS, τον Εκδοτικό Οίκο ΜΕΛΙΣΣΑ και τη διοργάνωση «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων. Αφορμή έμπνευσης για το περιεχόμενο του διαγωνισμού αποτέλεσε το έργο της καλλιτέχνιδας  pop art  Γιαγιόι Κουσάμα,  πασίγνωστη για τους κύκλους της.

Οι μαθητές που δημιούργησαν την ταινία ήταν οι εξής: Ειρήνη Αλεξοπούλου,  Κωνσταντίνος Βούρβαχης, Αγγελική Γαλάνη, Ηλιάννα Διακάκη, Ανδρέας Κακλαμάνης, Ιάσων Καμχής, Αγγελική Κελαϊδή, Άρης Μπόκολας, Απόλλων Νίτσικας, Μάξιμος Ουίλκινσον, Ναυσικά Παπαδοπούλου, Στέλλα Πουρπουτίδη, Κωνσταντίνα Ταραντίλη, Άγγελος Χατζόπουλος, Νικόλας Χριστοδούλου.    

Πολλά συγχαρητήρια στους μικρούς καλλιτέχνες και στη δασκάλα σύμβουλό τους που μας ταξίδεψαν με τον δικό τους τρόπο στους πλανήτες του σύμπαντος, αντλώντας έμπνευση από την έννοια του κύκλου όπως την εκφράζει στο εικαστικό της έργο η Γιαγιόι Κουσάμα.

Επιστροφή