Διάκριση Μαθητή Γ΄ Λυκείου σε Διαγωνισμό της Ένωσης Γερμανών Φυσικών

Μαρ 18, 2019
ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΗ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον Διεθνή Διαγωνισμό Φυσικής IYPT (Intern

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΗ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

 

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον Διεθνή Διαγωνισμό Φυσικής IYPT (International Young PhysicistsTournament) η Ελλάδα, υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, έστειλε τριμελή αποστολή στη Γερμανία (8-10 Μαρτίου).

Η Ένωση Γερμανών Φυσικών, στο πλαίσιο της ανάδειξης των 5 ικανότερων Γερμανών μαθητών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στον τελικό, διεξήγαγε στο κτήριο Bad HonnfBonn διαγωνισμό μεταξύ των 76 καλύτερων μαθητών της χώρας. Η Ελλάδα ήταν επίσημη προσκεκλημένη χώρα και διαγωνίστηκε με τους Γερμανούς μαθητές.  

Ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου Φίλιππος-Χένες Αλτ, μέλος της τριμελούς αποστολής, συναγωνίστηκε επάξια τους Γερμανούς συμμαθητές του. Πήρε την καλύτερη βαθμολογία από τους Έλληνες και ήταν στην πρώτη 30άδα, μπροστά από τους περισσότερους Γερμανούς μαθητές, οι οποίοι ήταν ήδη νικητές στο διαγωνισμό της περιφέρειας στην οποία κατοικούν.

Ο μαθητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Διαγωνισμό μεταξύ των βαλκανικών χωρών στη Σόφια της Βουλγαρίας (Μάιος, 2019) και στον τελικό του Διεθνούς Διαγωνισμού Φυσικής στη Βαρσοβία της Πολωνίας (Ιούλιος, 2019), όπου θα αναμετρηθούν 45 χώρες από όλο τον κόσμο.

Επιστροφή