Ο Όμιλος Επιχειρηματικότητας Ceteris Paribus στην Έκθεση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων

Ο Όμιλος Επιχειρηματικότητας Ceteris Paribus στην Έκθεση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων

Μαρ 6, 2019
Νέοι και Επιχειρηματικότητα Στο πλαίσιο της Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, μαθητές από τον Όμιλο Επι

Νέοι και Επιχειρηματικότητα

         

Στο πλαίσιο της Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, μαθητές από τον Όμιλο Επιχειρηματικότητας Ceteris Paribus του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών πήραν μέρος στο The Mall Athens την 1η Μαρτίου 2019 σε μία δράση καινοτομίας και ενίσχυσης του έργου των μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ) Ν. Ηρακλείου για την προώθηση ενός καινοτόμου προϊόντος, των Healthy Bites. Η ανάγκη για την δημιουργία ενός προϊόντος με απλά υλικά, χαμηλό κόστος και ταυτόχρονα με υψηλή διατροφική αξία οδήγησαν στην επιλογή των πρώτων υλών του προϊόντος. Τα Healthy Bites συσκευάζονται σε επαγγελματική συσκευασία στην οποία περιλαμβάνεται ένα παιχνίδι με κάρτες, το οποίο μυεί με διασκεδαστικό τρόπο τους μαθητές στην υγιεινή διατροφή, παρέχοντας πληροφορίες για φρούτα και λαχανικά που είναι απαραίτητα για το καθημερινό διαιτολόγιό τους.

Η ομάδα του Κολλεγίου Αθηνών είχε προηγουμένως επισκεφθεί το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ν. Ηρακλείου με σκοπό να βοηθήσει στην παρασκευή του προϊόντος. Δημιούργησε βίντεο στο οποίο κατέγραψε την διαδικασία της παρασκευής και το οποίο προβλήθηκε στην Ημερίδα Επιχειρηματικότητας με σκοπό την άρτια προώθηση του προϊόντος. Συνέβαλε επίσης στο διάρθρωση αυτής της εικονικής επιχείρησης, αναζητώντας τους χορηγούς (Public, Toms, Spicy), κατασκευάζοντας πάγκο πώλησης και δημιουργώντας το επιχειρηματικό πλάνο.

Την ημέρα του διαγωνισμού του ΣΕΝ και τα δύο σχολεία είχαν άριστη παρουσία, μεγάλη αποδοχή από το κοινό της Έκθεσης, καθώς και ικανοποιητικές εισπράξεις! Όλο το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και αποτελεί μία βάση για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής νεανικής δραστηριότητας.

Επιστροφή