Επίσκεψη μαθητών του Ισραήλ στο Κολλέγιο

Επίσκεψη μαθητών του Ισραήλ στο Κολλέγιο

Φεβ 25, 2019
Δύο εκδηλώσεις αφιερωμένες στο Ισραήλ διοργάνωσε το Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών αυτήν την εβδομάδα, με αφορμή το ταξίδι των μαθητών στο Τελ Αβίβ και την

Δύο εκδηλώσεις αφιερωμένες στο Ισραήλ διοργάνωσε το Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών αυτήν την εβδομάδα, με αφορμή το ταξίδι των μαθητών στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ, στο πλαίσιο της εφετινής Εξόρμησης που θα πραγματοποιηθεί από 27 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου.

Την Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, επισκέφθηκε το Σχολείο η Πρέσβειρα του Ισραήλ Irit Ben-Abba μαζί με την Deputy Chief of Mission της Πρεσβείας, Sawsan Hasson. Σε ομιλία τους στο Θέατρο Χωρέμη προς τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στην Εξόρμηση, παρουσίασαν μια σύντομη ιστορία του κράτους του Ισραήλ, μέσα και από προσωπικά βιώματα, ενώ απάντησαν και σε ερωτήσεις των μαθητών.

Η κα Τιτίνα Μάτσα, υπεύθυνη Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Επικοινωνίας της Πρεσβείας, σημείωσε πως το Ισραήλ προσφέρει ευκαιρίες και προοπτική για τους νέους, ενώ η Πρέσβειρα εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψη των μαθητών μας στην χώρα της θα αποτελέσει την αφετηρία μιας συνεργασίας και ανταλλαγής μαθητών, ως επιστέγασμα της μακρόχρονης φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Τις ομιλίες προλόγισε ο Διευθυντής Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών κ. Χρίστος Κωνσταντόπουλος, αναφερόμενος στη μεγάλη σημασία που έχουν οι σχέσεις ανταλλαγής μεταξύ μαθητών των δύο χωρών.

Την Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019, ακολούθησε επίσκεψη μαθητών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Young Ambassadors του Ισραήλ, στο Κολλέγιο, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους και τον πρόεδρο του Ambassadors Club κ. Yitzhak Eldan, την κα Sawsan Hasson και την κα Τιτίνα Μάτσα. Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Χωρέμη, μαθητές του Κολλεγίου καλωσόρισαν τους συμμαθητές τους από το Ισραήλ και τους μίλησαν για το Κολλέγιο, προβάλλοντας ένα βίντεο με ποικίλες δράσεις του Σχολείου.

 

Αντίστοιχα, οι μαθητές από το Ισραήλ έκαναν μια παρουσίαση για το διετές Πρόγραμμα Young Ambassadors, στο οποίο συμμετέχουν και έδειξαν στους μαθητές του Κολλεγίου ένα βίντεο με πληροφορίες για το Ισραήλ, λέγοντάς τους ότι περιμένουν να τους υποδεχτούν στη χώρα τους.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Διευθυντής Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών κ. Χρίστος Κωνσταντόπουλος, καλωσορίζοντας τους Young Ambassadors του Ισραήλ. Όπως τόνισε, η επίσκεψη των μαθητών συνέπεσε με την πολύ σημαντική εκδήλωση του Μουσείου του Ολοκαυτώματος Yad Vashem που πραγματοποιήθηκε πριν από μία εβδομάδα στο Σχολείο μας. Ο κ. Κωνσταντόπουλος εξέφρασε την επιθυμία η επίσκεψη αυτή των Young Ambassadors, όπως και η επερχόμενη επίσκεψη μαθητών του Σχολείου μας στο Ισραήλ, να σηματοδοτήσει την έναρξη της συνεργασίας και ανταλλαγής του Σχολείου μας με τη χώρα αυτή, για τη μετάδοση και διατήρηση των δύο πολιτισμών.

Από αριστερά: Απόστολος Αθανασόπουλος, Συνδιευθυντής Κολλεγίου Αθηνών και Συντονιστής Σχολικών Μονάδων Ε.Ε.Ι, Αλεξάνδρα Αϊβαλιώτη, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, Richard Jackson, Διευθυντής/President, Χρίστος Κωνσταντόπουλος, Διευθυντής Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών, Yitzhak Eldan, πρόεδρος του Ambassadors Club.

 

Στη συνέχεια, οι Young Ambassadors ξεναγήθηκαν από μαθητές μας στο campus και έμαθαν για την ιστορία του Σχολείου.

 
 
Επιστροφή