Αφιέρωμα στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Αφιέρωμα στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Φεβ 10, 2019

Τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019, η Διεύθυνση του Γυμνασίου του Κολλεγίου Ψυχικού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων διοργάνωσαν στο Θέατρο, αφιέρωμα για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Στην εκδήλωση, μαθητές με την υποστήριξη των καθηγητών από Ακαδημαϊκά Τμήματα, παρουσίασαν εργασίες και δρώμενα για την αξία της πολυγλωσσίας ως βασικό στοιχείο της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία της κ. Γεωργίας Νιφοροπούλου Τσουρούκογλου, φιλολόγου και Αντιπροέδρου του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού με θέμα τους στόχους και τη σημασία της πολυγλωσσίας στη σύγχρονη εποχή. Ακολούθησε η προβολή βιντεοσκοπημένου μηνύματος από τον κ. Ιωάννη Οικονόμου, γλωσσολόγο, ο οποίος εργάζεται στη Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και ομιλεί 32 διαφορετικές γλώσσες.Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Νικολά Χριστοδούλου, Διευθυντής του τμήματος Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Από το 2001, με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου.

 

Επιστροφή