Ομιλία του Νίκου Καραμούζη στο Κολλέγιο

Ομιλία του Νίκου Καραμούζη στο Κολλέγιο

Δεκ 17, 2018
Μία ακόμη σημαντική ομιλία πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Κολλεγίου την Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου. Ο κ.

Μία ακόμη σημαντική ομιλία πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Κολλεγίου την Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου. Ο κ. Νίκος Καραμούζης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Eurobank Ergasias S.A. μίλησε σε μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου του Σχολείου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τον ρόλο των τραπεζών και απάντησε σε ερωτήσεις τους. 

Η ομιλία με τίτλο «Προσεγγίσεις στην οικονομία και την κοινωνία» έγινε με πρωτοβουλία της μαθητικής κοινότητας του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών.

Λίγα λόγια για τον κ. Καραμούζη:

Ο κ. Ν. Καραμούζης είναι κάτοχος Πτυχίου Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Masters Degree στα Οικονομικά από το American University των Ηνωμένων Πολιτειών και Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D.) με εξειδίκευση σε Θέματα Νομισματικής Πολιτικής & Διεθνών Οικονομικών από το Pennsylvania State University των Η.Π.Α. Είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. 

Σήμερα κατέχει τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. και του Προέδρου του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Στη Eurobank Ergasias A.E. είναι επίσης Πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και μέλος στις Επιτροπές Κινδύνων και Υποψηφιοτήτων του Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι παράλληλα μέλος του Νομικού Επιστημονικού Συμβουλίου της Τράπεζας, καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Eurobank Cyprus.

Επιπλέον, είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Πρόεδρος του Hellenic Advisory Board, South East European Studies at Oxford (SEESOX), St Antony’s College, Oxford University, Μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις, Αντιπρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής στον Οργανισμό Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ), Μέλος Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση, Μέλος Δ.Σ. στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (Ι.Ο.Β.Ε.) και Μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στο παρελθόν είχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη GENIKI Bank και του Συμβούλου Διοίκησης & Μέλους της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς. Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, επικεφαλής για τις δραστηριότητες του Wholesale Banking επί 14 χρόνια,  Υποδιοικητής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Πρόεδρος της ΕΤΕΒΑ, Υποδιοικητής στην ΕΤΒΑ, Διευθυντής στη Διεύθυνση Συναλλάγματος στην Τράπεζα της Ελλάδος και Σύμβουλος στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα του Cleveland των Η.ΠΑ.
Επιστροφή