Βιβλία για τα προγράμματα φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης

Ιουν 14, 2021

«... Σ’ ένα βιβλίο ανακαλύπτουμε έναν ολόκληρο κόσμο.
... σ’ ένα βιβλίο συναντάμε έναν καλό φίλο.
... μ’ ένα βιβλίο διασκεδάζουμε και μαθαίνουμε.
... μ’ ένα βιβλίο ονειρευόμαστε.»

 

Αγαπητοί γονείς,

Η Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας είναι γνωστό πως πραγματοποιεί Προγράμματα Φιλαναγνωσίας για την καλλιέργεια της θετικής σχέσης των παιδιών με το διάβασμα. Τα προγράμματα αυτά υλοποιούνται από τις βιβλιοθηκονόμους του Σχολείου μας με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών. Τα παιδιά διαβάζουν, συζητούν, αναλύουν και εκφράζονται δημιουργικά πάνω σε ποικίλα θέματα που προκύπτουν από το περιεχόμενο των βιβλίων, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Φιλαναγνωσίας.

Η ανάγνωση αυτών των βιβλίων, πέρα από την πολυποίκιλη απόλαυση που χαρίζει στους μικρούς μας αναγνώστες, κρίνεται απαραίτητη καθώς δίνει τη δυνατότητα σε εμάς να αρχίσουμε την υλοποίηση των Προγραμμάτων Φιλαναγνωσίας που έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη σχολική χρονιά. Θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό για την πραγματοποίηση αυτών των Προγραμμάτων οι μαθητές να έχουν διαβάσει τα βιβλία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Άλλωστε, θεωρούμε ότι τα βιβλία που προτείνονται θα είναι, έτσι κι αλλιώς, ένας θαυμάσιος σύντροφος για τα παιδιά, στις στιγμές της καλοκαιρινής ραστώνης.

Τα προτεινόμενα βιβλία για κάθε τάξη είναι:

 

1η τάξη

 

2α τάξη

 

3η τάξη

 

4η τάξη

 

5η τάξη

 

6η τάξη

Επιστροφή