Ομιλία του Δρ. Μ. Τριανταφύλλου στο George Economou Informatics Center

Ομιλία του Δρ. Μ. Τριανταφύλλου στο George Economou Informatics Center

Ιουν 7, 2019
Στο πλαίσιο στρατηγικών συνεργασιών του Κολλεγίου Αθηνών με διακεκριμένες προσωπικότητες και ιδρύματα ανά τον κόσμο, την Τετάρτη, 5 Ιουνίου στο Georg

Στο πλαίσιο στρατηγικών συνεργασιών του Κολλεγίου Αθηνών με διακεκριμένες προσωπικότητες και ιδρύματα ανά τον κόσμο, την Τετάρτη, 5 Ιουνίου στο George Economou Informatics Center (κτίριο Αλεξάνδρα Μαρτίνου) πραγματοποιήθηκε η εξαιρετική ομιλία του Καθηγητή Θαλάσσιας Τεχνολογίας του Massachusetts Institute of Technology, Δρ. Μιχάλη Τριανταφύλλου.

 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο μεγάλος υποστηρικτής του Κολλεγίου και απόφοιτος του ΜΙΤ, Γιώργος Οικονόμου. Χάρη στο πρωτοπόρο όραμα του για την εισαγωγή της τεχνολογίας στην εκπαίδευση αλλά και τη γενναιόδωρη συνεισφορά του, το Κολλέγιο απέκτησε υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό ενισχύοντας την εκπαιδευτική εμπειρία μαθητών και καθηγητών του Σχολείου μέσω των δράσεων του Informatics Center. 

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Διευθυντής/President Richard Jackson ευχαρίστησε τον κ. Τριανταφύλλου και τα μέλη αποφοίτων του MIT Club in Greece για την παρουσία τους και την συμβολή τους στην πραγματοποίηση της ομιλίας.

Στην ομιλία με τίτλο «Μαθαίνοντας από τη Βιομιμητική», ο κ. Τριανταφύλλου παρουσίασε την επαναστατική έρευνά του στο ΜΙΤ, η οποία έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στους τομείς της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης παγκοσμίως.

 

Γνωστός ως ο «πατέρας» της σύγχρονης βιομιμητικής, ο Δρ. Τριανταφύλλου ξεκίνησε αναπτύσσοντας υποθαλάσσια ρομπότ που βασίζονται και μιμούνται την κίνηση και τη συμπεριφορά των ψαριών, όπως το σχεδόν δύο μέτρων εργαστηριακό ρομπότ “RoboTuna”, που εκτίθεται στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου. Όπως τονίζει ο ίδιος, τα ρομπότ και οι αισθητήρες που έχουν δημιουργηθεί, εμπνευσμένα από ζωντανούς οργανισμούς, ξεπερνούν τις μηχανές.

 

Επιστροφή