Oμιλία του καθηγητή Κ. Δασκαλάκη, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στο Κολλέγιο

Oμιλία του καθηγητή Κ. Δασκαλάκη, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στο Κολλέγιο

Ιαν 22, 2019
Ο διακεκριμένος καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης των Υπολογιστών του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης θα μιλήσει στους μαθητές

Ο διακεκριμένος καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης των Υπολογιστών του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης θα μιλήσει στους μαθητές του Λυκείου μας, την Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη – Παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Η ομιλία του θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Κολλεγίου στις 12.00 και θα προβάλλεται ζωντανά μέσω της επίσημης σελίδας του Κολλεγίου στο Facebook @AthensPsychicoCollege δίνοντας την δυνατότητα σε όλους όσους ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είναι απόφοιτος των Ηλεκτρολόγων του Ε.Μ.Π., έκανε διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη θεωρητική πληροφορική και τη διεπαφή της με τα Οικονομικά, τη Στατιστική και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Έχει τιμηθεί με το βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην πληροφορική από τον Διεθνή Οργανισμό Επιστήμης των Υπολογιστών ACM, με το βραβείο Kalai από τη Διεθνή Ένωση Θεωρίας Παιγνίων, το βραβείο εξαιρετικής δημοσίευσης από τη Διεθνή Ένωση Εφαρμοσμένων Μαθηματικών SIAM, το Career Award από το Ίδρυμα Επιστημών της Αμερικής, το βραβείο Πληροφορικής του Ιδρύματος Sloan, την ερευνητική υποτροφία της Microsoft και το βραβείο έρευνας από το Ίδρυμα Giuseppe Sciacca του Βατικανού. Το 2018 τιμήθηκε με το Βραβείο Rolf Nevanlinna, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά διεθνή βραβεία Μαθηματικών.

Στα μελλοντικά σχέδιά του περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός ερευνητικού κέντρου διεθνών προδιαγραφών στην Ελλάδα, ως απάντηση στο λεγόμενο brain drain που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Επιστροφή