Νέα σεμινάρια για τη Μαθητική Ζωή

Νέα σεμινάρια για τη Μαθητική Ζωή

Νοε 2, 2018
Δύο νέα σεμινάρια για τη σημασία του «καλού» ύπνου στη συναισθηματική και ακαδημαϊκή εξέλιξη των μαθητών, καθώς και για τη σχολική ένταξη μαθητών με

Δύο νέα σεμινάρια για τη σημασία του «καλού» ύπνου στη συναισθηματική και ακαδημαϊκή εξέλιξη των μαθητών, καθώς και για τη σχολική ένταξη μαθητών με Υψηλής Λειτουργικότητας Αυτισμό (Asperger) θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στη Βιβλιοθήκη του campus Ψυχικού, στο πλαίσιο του προγράμματος Teachers Training Teachers.

Το πρώτο έχει θέμα: «Μεγαλώνοντας κουρασμένα παιδιά: Μπορεί άραγε η έλλειψη αρκετού και ποιοτικού ύπνου να σχετίζεται με συναισθηματικά αλλά και ακαδημαϊκά ζητήματα;». Εισηγήτρια είναι η κα. Α. Καζακάκου, M.Ed. Special Education, Ed.M. Emotional and Behavioral Disorders, Ψυχολόγος Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού. (11.00-13.20)

Το δεύτερο σεμινάριο έχει θέμα: «Παιδιά και Έφηβοι με Υψηλής Λειτουργικότητας Αυτισμό (Asperger) και τη σχολική τους ένταξη». Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν οι διάφορες ψυχολογικές θεωρίες που εξηγούν τον υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό και θα δοθούν οδηγίες για την καλύτερη προσαρμογή των παιδιών/εφήβων στη σχολική τάξη.

Εισηγητής είναι ο κ. Π. Ν. Σιαπέρας, Μ.Sc. Ph.D., Ψυχολόγος-Εργοθεραπευτής Κολλεγίου Αθηνών, Επιστημονικός Συνεργάτης-Διδάσκων Πανεπιστημίου Αθηνών & Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. (13.30-16.00)

 

Επιστροφή