Επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης στο Κολλέγιο

Επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης στο Κολλέγιο

Σεπ 6, 2018
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης και η Υπεύθυνη για την οργάνωση και τη διατήρηση των Ιστορικών Αρχείων της Ελλη

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης και η Υπεύθυνη για την οργάνωση και τη διατήρηση των Ιστορικών Αρχείων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Γεωργία Χαρπαντίδου επισκέφθηκαν το Κολλέγιο την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017.

Ο Β. Παπαστεργιάδης και η Γ. Χαρπαντίδου συναντήθηκαν με τον Διευθυντή/President Richard Jackson και τους Δημήτρη Καραμάνο – Επικεφαλής του Προγράμματος Υποτροφιών, Απόστολο Αθανασόπουλο – Συντονιστή Σχολικών Μονάδων και Διευθυντή Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού, Αλεξάνδρα Παπάζογλου – Διευθύντρια Βιβλιοθηκών του ΕΕΙ και Δημήτρη Τσίγκρο – Προϊστάμενο του e-learning και του Informatics Center. Στη συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε ανασκόπηση της λειτουργίας του  Προγράμματος και διερευνήθηκε η δυνατότητα διεύρυνσης της συνεργασίας.

Στη συνέχεια, συνοδεία του Α. Αθανασόπουλου, ο Β. Παπαστεργιάδης και η Γ. Χαρπαντίδου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου. Ακολούθως ο Β. Παπαστεργιάδης συναντήθηκε στο Θέατρο Χωρέμη και συνομίλησε με τους μαθητές του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Μελβούρνη-Αθήνα: Μια διαδρομή φιλίας» και την Καθηγήτρια-Σύμβουλο του αντίστοιχου Ομίλου Ιωάννα Τσιλιγιάννη.

 

Το Πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με επιτυχία ύστερα από πρωτοβουλία της κοινωνιολόγου και εκπαιδευτικού του Κολλεγίου Ψυχικού Μαρίας-Φιλιώς Τριδήμα το σχολικό έτος 2016-2017 και θα συνεχίσει τη λειτουργία του το νέο σχολικό έτος αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες επικοινωνίας. Εκμηδενίζοντας την απόσταση Μελβούρνης-Αθήνας έχει δώσει ρόλο μέντορα στους μαθητές της Α΄ Λυκείου του Κολλεγίου Ψυχικού, οι οποίοι βοήθησαν στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας τους μαθητές της γ΄ Γυμνασίου των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης – ελληνόπουλα δεύτερης ή τρίτης γενιάς. Ταυτόχρονα έχει δώσει την ευκαιρία στους μαθητές του Κολλεγίου να γνωρίσουν τον πολιτισμό της Αυστραλίας και ειδικότερα τον τρόπο και τις συνθήκες ζωής, καθώς και τις επιτυχίες των Ελλήνων της Μελβούρνης μέσα από την επικοινωνία με τους εκεί συμμαθητές τους.

Ο Β. Παπαστεργιάδης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις και το επίπεδο του Σχολείου, ενώ υπογράμμισε τη σημασία του Προγράμματος για τις συνεργαζόμενες Μαθητικές Κοινότητες και γενικότερα για τη σχέση του Σχολείου μας με τον Ελληνισμό της Αυστραλίας. 

Επιστροφή